Cihan Sendikaları Konfederasyonu (Cihan-Sen)'na bağlı Ufuk Sağlık-Sen Genel Başkanı Adnan Bayraktar, Türkiye'de doğum yapan anneye verilen teşvikin, ineğe verilenden daha az olduğunu belirterek, "Doğum yapan bir ineğe 375 lira doğum parası ödenirken doğum yapan bir anneye ise 103 lira doğum teşviki veriliyor. Buna karşılık Rusya'da 9 bin dolar, Fransa'da 320 euro, İngiltere'de ise 80 sterlin ödeniyor." dedi.

Ufuk Sağlık-Sen Balıkesir Temsilciliği tarafından tanıtım ve tanışma toplantısı düzenlenendi. Bir lokantadaki yemekli toplantıya Genel Başkan Bayraktar, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Güler, Balıkesir İl Temsilcisi Ömür Bayhan, üyeler ve aileleri katıldı. Toplantıda, sendikanın birinci kuruluş yıldönümü dolayısıyla pasta da kesildi. Yemeğin ardından konuşan İl Temsilcisi Bayhan, amaçlarının bütün çalışanların ekonomik ve sosyal haklarını geliştirmek olduğunu belirterek, "Mesleki gelişmişlikleri ve yükselmelerinin önündeki engelleri kaldırmak, yenilikçi, bilimsel ve nitelikli bir çalışma ortamı oluşturmak, birlikte çalışma kültürünü kazandırmak ve tüm mücadelesini hukuki zeminden çıkmadan yapmak, bu amaçla hak ve hukukun bilincinde, paylaşımcı bir çalışan kültürünü yaşatmak misyonu ve bilinciyle kurulmuştur. 'İnsanlara faydası olmayanı ölülerden say gitsin.' buyuruyor Hz. Ali. Sendikamız, buradan hareketle bireysel sosyal sorumluluk olgusunu tüm çalışanlar arasında yaygınlaştırmayı gaye etmiş. Aynı zamanda dünya görüşleri ne olursa olsun herkesi kendi konumunda kabul edip kucaklayan, ülkemizin birlik ve beraberliğini önemseyen, milli ve manevi değerlere bağlı, erdemli, rasyonel, meziyetli, uyumlu, liyakatli rehber bir sendika olmayı vizyonuna koymuştur." dedi.

Genel Başkanı Bayraktar ise Cihan-Sen hakkında bilgi verdi. Konfederasyon çatısı altında 10 işkolunda sendika bulunduğunu belirten Bayraktar, "Bizler hakkın ve hukukun yanında olmak istiyoruz. Adaletin ve özgürlüğün ve demokrasinin yanında, her türlü hukuksuzluğun ve adaletsizliğin karşısında olmak için Ufuk sendikaları, 14 Ocak 2014 tarihinde kuruldu. Sizler bu davaya ve sendikalara sahip çıktınız." diye konuştu. Memurların çözüm bekleyen yığınla sıkıntısı olduğuna dikkat çeken Bayraktar, bunların hiçbir zaman ne bir siyasi malzeme ne de seçim rantı olarak kullanılmadan bir an evvel çözülmesi gerektiğini vurguladı. Çözüm bekleyen sıkıntıları arasında memurların hakkının toplu sözleşme masasında savunulamadığı, liyakatsiz kişilerin torpille işe alındığı örneklerini verdi. Türkiye'de doğum yapan bir ineğe 375 lira doğum parası ödenirken bir kadına 103 lira verildiğini anlatan Adnan Bayraktar, şöyle devam etti: "Rusya'da doğum yapan bir anneye 9 bin dolar, Fransa'da 320 euro, İngiltere'de ise 80 sterlin ödeniyor. İkinci ve üçüncü çocukta bu rakamlar artıyor. Avrupa'nın bazı ülkelerinde, 48 hafta ücretli doğum izni veriliyor. Ülkemizde ise sekiz haftası doğum öncesi, sekiz haftası is doğum sonrası olmak üzere 16 hafta izin var. Sağlık personeli, gecesini gündüzüne katıp şiddete maruz kalıp çalışmasına rağmen yıpranma payı alamıyor."

Ufuk sendikaları olarak hiçbir ideolojik düşüncenin öncüsü, sözcüsü ve arka bahçesi olmadan, sendikal haklarını kullanarak bütün üyelerinin sıkıntılarını çözmek için gayret gösterecekleri sözünü veren Bayraktar, "Çünkü biz biliyoruz ki minneti olanın izzeti, izzeti olanın da minneti olmaz. Üyelerimizin ve üye adaylarımızın dinine, diline, rengine ve ideolojik düşüncesine, siyasi düşüncesine bakmadan, 'Aç açabildiğin kadar sineni, ummanlar gibi olsun. İnançla geril ve insana sevgi duy; kalmasın el uzatmadığın bir tek mahzun gönül.' diyerek bütün memurlara kucak açacağız, el uzatacağız. Üyelerimizin dertleriyle dertleneceğiz inşallah." dedi.

Konuşmasının sonunda yetkililere seslenerek, "Ey yetkililer, geliniz şu cennet vatanın bekası, aziz milletimizin refahı ve huzuru için, sosyal adaletin, özgürlüğün ve demokrasinin ülkemizde yerleşmesi için çalışalım. Memurların yığınla bekleyen sorunlarının çözülmesi ve onların barış içerisinde yaşayacağı bir ülke için çalışalım. Bırakın kendi ürettiğiniz sorunlarla uğraşmayı, asıl sorunlarla uğraşalım ve çözümlerini bulalım." ifadelerini kullandı. Daha sonra Bayraktar ve sendika yetkilileri, birinci kuruluş yılı dolayısıyla üzerinde Ufuk Sağlık-Sen logosu bulunan pastayı kesti.