‘Kitlesel Medya ile Yargı Arasındaki İlişkilerin Güçlendirilmesi Projesi’ kapsamında, Almanya ve Hollanda'daki adliyelerde basın sözcülüğü yapan hakim ve savcılar Adana Adliyesi'ni ziyaret etti. Heyette bulunan Alman Basın Sözcüsü Hakim Brigitte Koppenhöfer, kitlesel iletişim konusunda basının doğru ve tarafsız bilgi vermesinin önemli olduğunu belirterek, "Her iki tarafın birbirlerinin işlerini ve görevlerini tanıması gerekmektedir. İşbirliği ancak böyle sağlamlaşır ve işlevsel hale gelir." dedi.

Avrupa Birliği (AB) projesi olarak Adalet Bakanlığı Strateji Daire Başkanlığı koordinasyonu ile yürütülen proje kapsamında, Türkiye'de ilk kez pilot adliye seçilen Adana Adliyesi'nde geçen yıl hizmete giren Medya İletişim Bürosu'nun çalışmaları kapsamında bir heyet kentte geldi. Almanya'da görev yapan emekli hakim ve Adliye Basın Sözcüsü Brigitte Koppenhöfer, gazeteci Wolfram Lumpe, Hollanda'da Arnhem İstinaf Mahkemesi'nde Basın Sözcülüğü görevini yürüten Mia Roessingh ve İletişim Bürosu Başkanı Ilse Westenenk, Başsavcısıyı makamında ziyaret etti.

Medya İletişim Bürosu'ndan sorumlu Başsavcı Vekili Cumali Tülü'nün de bulunduğu ziyarette, proje uzmanları, Türkiye'deki 5 adliyede faaliyet gösteren Medya İletişim Büroları ve Adliye Basın Sözcülüğü birimleri hakkında görüş alışverişinde bulundu. Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, yargı ile medya arasında köprü vazifesini gören Adana Adliyesi Medya İletişim Bürosu'nun çalışmaları hakkında heyete bilgi verdi. Büronun basın yayın organlarıyla paylaştığı haberler, sunumlar ve çeşitli faaliyetlerini anlatan Yeldan, birimin basın mensuplarıyla entegre hareket ettiğini kaydetti.

Yabancı uzmanlar ise, proje ile yürütülen faaliyetlere ilişkin uygulama sırasında sorun yaşanıp yaşanmadığı, yargı–medya ilişkilerinin güçlendirilmesi ve bu büroların daha aktif kullanılmasına dönük tavsiyeleri hazırlayacakları Avrupa Birliği (AB) raporuna ekleyeceklerini belirtti.

Ziyaretin sonunda Yeldan, Almanya ve Hollanda'dan gelen yabancı uzmanlara, Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan hükümlülerin, aldıkları eğitimle, çam kozalaklarından yaptığı ve ‘Kanatlı Kozalak’ ismi verilen kuş figürlerinden hediye etti. Hükümlülerin yaptığı birbirinden renkli kuş figürlerini hayran kaldıklarını belirten yabancı uzmanlar, ‘Kanatlı Kozalakları' ülkelerine götürüp buradaki yargı mensuplarına tanıtımını yapacaklarını söyledi.