Türkiye’de bulunan Tacikistan vatandaşları, 1 Mart’ta yapılacak Tacikistan parlamentosunun alt kanadı Yasama Meclisi seçimleri için sandık başına gidecek. Tacikistan vatandaşları, İstanbul ve Ankara’da oy kullanabilecek. Seçim dolayısıyla Tacikistan Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu’nda sandık kurulacak.

Türkiye’de bulunan Tacik seçmenlerinin oy verme işlemi sabah saat 06.00’da başlayacak akşam 20.00’de sona erecek. Tacikistan’ın İstanbul Konsolosluğu verilerine göre Türkiye’de 700 dolayında Tacik seçmen bulunuyor. Tacikistan yasalarına göre 18 yaşını dolduran ülke vatandaşı seçimlerde oy kullanabiliyor. Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan konsolosluk yetkilileri, gerekli hazırlıkları tamladıklarını ve seçim gününe hazır olduklarını söyledi.

1 Mart’ta Tacikistan'da yapılacak parlamento seçimlerinde 63 sandalyeli meclise girebilmek için 8 parti yarışıyor. Cumhurbaşkanı İmamali Rahman’ın lideri olduğu Demokratik Halk Partisi seçimin favorisi olarak görülüyor. Tacikistan İslam Partisi ve Sosyal Demokrat Partisi ise seçimlerdeki diğer güçlü iki parti olarak öne çıkıyor.