İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kahramanmaraş Temsilciliği, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine 10 tır yardım malzemesi gönderecek.

İHH gönüllüsü İsmail Kahraman, yaptığı açıklamada, bir süre önce başlatılan "Türkiye'den Suriye'ye Bin Tır" yardım kampanyasının devam ettiğini anımsattı.

Bu çerçevede kentten 10 tır yardım malzemesi gönderme kararı aldıklarını aktaran Kahraman, gösterdikleri duyarlılıktan dolayı hayırseverlere teşekkür etti.

Vakfın, hiç bir ayrım yapmadan dünyanın her bölgesine yardım ulaştırdığını anlatan Kahraman, Suriye'de yaşanan drama da kayıtsız kalmadıklarını anlattı.

Suriye'deki çocuk ve kadınların açlıktan ve soğuktan donarak öldüğünü ifade eden Kahraman, "Bilindiği üzere vakfımız yeni bir yardım kampanyası başlattı. Bu çerçevede dost ülkenin insanlarına bin tır gıda malzemesi göndereceğiz. Bizler de bu kampanyaya 10 tırla destek olduk. Şu anda 3 tır yardım malzememiz hazır. İnşallah gelecek hafta tırlarımız sınır ötesine geçmeye başlayacak" diye konuştu.

Kahraman, kampanyanın devam ettiğini vurgulayarak, hayırseverlerin desteğini beklediklerini sözlerine ekledi.