Türkiye'nin uluslararası alanda gurur kaynağı olan Türk okullarına kapatmak için temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı ve Başbakana tepkiler artarak devam ediyor. Türk Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Müfit Bayraktar ile aktivist Firdevs Akova, Aktif Eğitimciler Sendikası Şube Başkanı Mehmet Karslı, Türk okullarını kapattırmak istenmesinin, hezeyan olarak nitelendirdi.

Altı kıta, 160 ülkede faaliyet gösteren, Anadolu insanını cebinden yaptırdığı Türk okullarının Cumhurbaşkanı tarafından, bu okulların bulundukları ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarına şikayet edilmesine tepkiler artarak devam ediyor. Türkiye'nin eğitimde uluslararası markası haline gelmiş okulların kapattırmak istenmesinin ülkeye yapılabilecek en büyük kötülük olduğu belirtildi.

'OKULLARI KAPATMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ'

Türk Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Bayraktar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Türk okullarını kapattırmak için uluslararası arenada çalışmalarını üzüntü ile takip ettiklerini söyledi. 160 ülkede İstiklal Marşı'nı okutup, Türk Bayrağı'nı dalgalandıran ve Türkçe'yi sevgi dili haline getiren okulların varlığının teşvik edilmesi gerekirken siyasi kaygılarla kapattırmak istenmesini hezeyan olarak nitelendiren Bayraktar, "Türkçeyi dünya dili haline getiren, dünya çocuklarına İstiklal Marşı'mızı öğretip okutan Türkiye'nin eğitimde yüz akı olan okulların, kolejlerin kapattırmak istenmesini hezeyan olarak görüyorum. Anadolu insanının cebinden yaptırdığı bu okulları kapattırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir." dedi.

'ULUSLARARASI GURURUMUZ'

Aktivist Firdevs Korkmaz Akova, Türk okullarının ülkenin gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Açıldıkları ülkelerde büyük teveccüh gören Türk okullarının varlığının Türk insanı için onur kaynağı olduğuna vurgu yapan Akova, "Türk okullarında sıradan öğretmenler görev yapmıyor. Üstün ahlakları, fedakarlıkları ile Afrika'da, Latin Amerika'da, Uzakdoğu'da, haritada bulunmaz zor ülkelerde görev yapan Anadolu'nun bağrından çıkmış öğretmenlerin görev yaptığı okullar ve bu muallimler bizim onur kaynağımız. Bu okulların sayısının artırılması gerekirken, bulundukları ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarına kapatılması için yapılan şikayetler akla zarar, utanç verici." diye konuştu.

MEB'İN HALİ ORTADA

Aktif Eğitimciler Sendikası Erzurum Şube Başkanı Mehmet Karslı, eğitim sistemindeki problemleri çözememiş olan Türkiye'nin yabancı ülkelerdeki okulların kapatılmasını istemesinin anlaşılmaz bir kıskançlık ve öfke nöbeti olduğuna dikkat çekerek, "Ülkemizde milli eğitimin hali ortada. Sobalarında tezek yakılan, taşımalı ve birleştirilmiş sınıflarla eğitimin verilmeye çalışıldığı okulların varlığı ortadayken, uluslararası standart ve kalitede eğitim veren bulundukları ülkelerde büyük teveccüh gören okulların kapatılmasını istemek kıskançlıktır, aleni düşmanlıktır." ifadelerini kullandı.