Turfanda meyveciliğin merkezi olan Mersin'in Silifke ilçesinde çilek ve can eriğinden sonra sezonun ilk kayısı hasadı da yapıldı.

Silifke'nin Kabasakallı Mahallesi'nde örtü altında kayısı üretimi yapan Hamza Gökler, yılın ilk kayısı hasadını yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. İlk hasat ürünlerini ihracata göndereceklerini belirten üretici Gökler, " Türkiye'nin ilk kayısısını Silifke'den çıkarmanın gururunu yaşıyoruz. Geçen yıl yurt içine göndermiştik ve kilosu 50-55 TL arasında başlayan hasat 12 TL’ye katar düştü. Biz bu durumdan memnunduk bu yıl ihracat kapısının açılmasıyla daha da fazla para edeceğini düşünüyoruz. Şuan için fiyat belli değil ama geçen yıldan daha iyi olacağına inanıyorum.” dedi.

Hasadını yaptıkları Matador cinsi kayısının şekerlemesinin yüksek görüntüsünün de çok güzel olduğunu ifade eden Gökler, “4 dönüm örtü altı serası yetiştiriyoruz. İlk meyvelerimizi ihracata gönderiyoruz. Geçen yıl genelde hep İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirler başta olmak üzere iç piyasaya göndermiştik. Fiyatlarımız da gayet güzeldi.” ifadelerini kullandı.

Silifke Kayısı Üreticileri Birliği Başkanı İsmail Gürses, 2015 yılının Silifke’de kayısı üreticileri için umut olduğunu kaydetti. Rekoltenin ve fiyatların iyi olduğunu ifade eden Gürses, “Çiftçilerimizin değişik şekilde yetiştirdiği ürünleri dünyanın her tarafına satıyoruz. Bu sene inşallah Silifke ovasının içerisinde örtü altında 80 bin ton, örtü altının haricindeki açık alanda da 800 bin ton ürün bekliyoruz. Sadece Türkiye’ye değil dünyanın çeşitli yerlerine ürünümüzü gönderiyoruz ve her gittiğimiz yerden olumlu sonuçlar alıyoruz.” diye konuştu.