Temeli 2011’de atılan Türkiye’nin en büyük camilerinden olan Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nin yapımı devam ediyor. Türkiye’nin kubbesi en büyük camisi özelliğine sahip yapının, 2016’da Ramazan ayıyla birlikte ibadete açılması planlanıyor. Taş işçiliği ile ön plana çıkan caminin ana kısımlarının 35 milyon liraya mal olacağı tahmin ediliyor.

AÜ İlahiyat Fakültesi Camii inşaatındaki son durumla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenleyen Antalya İlahiyat Fakültesi'nin Yaptırılmasını Destekleme Derneği, gazeteci, müftülük yetkilileri ve üniversite yetkililerine inşaat alanını gezdirdi. Dernek Başkanı Dr. Necmi Atik, 10 bin kişinin ibadet edebileceği caminin sadece üniversite öğrencilerinin değil, Antalyalıların da hizmetinde olacağını söyledi. Yapımda 10 bin ton taş kullanıldığı bilgisini veren Atik, süsten uzak durulduğunu, sadeliği ön planda tutuklarını kaydetti. Yapının, 36 metre çapında, 42 metre yüksekliğindeki kubbesi ile Türkiye’nin en büyük camisi olduğunu sözlerine ekledi. Camide dikkat çeken diğer bir özelliğin ise 8 adet kapısı olduğunu belirten Atik, buna ek olarak 4 adet acil çıkış kapısı olduğunu vurguladı. Bayanlar için özel bir bölüm oluşturulduğunu ifade eden Atik, çocukların ve engellilerin de düşünüldüğünü aktardı. Üç şerefeli olarak planlanan ve yükseklikleri 85 metreyi aşan dört minarenin camiye ihtişam katacağını belirten Atik, bu minarelerde tarihi Selimiye Camii’nin minare motiflerinin kullanıldığını kaydetti.

Antalya İl Müftüsü Osman Artan da halkın ve Diyanet’in destekleriyle cami inşaatının devam ettiğini söyledi. Her türlü yardımı ve desteği vermeye devam edeceklerini ifade eden Artan, caminin tamamlanmasıyla Antalya’nın çok önemli bir değer kazanacağını sözlerine ekledi.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Akıncı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ögke ise caminin hem öğrenciler hem de vatandaşların hizmetine açılacak olmasının mutluluk verici olduğunu ifade etti. Ögke, caminin yanında devam eden İlahiyat Fakültesi binasının ise 31 Aralık’ta teslim edilmesi gerektiğini açıkladı.

Yapılan bilgilendirme toplantısının ardından toplantıya katılanlar, cami inşaatında incelemelerde bulundu, çalışmaları yerinde gördü.