Fatih Üniversitesi, sektördeki pilot açığını kapatmak ve profesyonel pilot ihtiyacına cevap verebilmek için Sürekli Eğitim Merkezi (FÜSEM) bünyesinde pilotluk eğitimine başlıyor. Kaptan Pilot Yrd. Doç. Dr. Ümit Öztürk’ün koordinatörlüğünde ABD’de hizmet sunan Universal Safe Transportation and Energy Solution LCC uçuş okulu ile yapılacak eğitimler 8 aylık hızlandırılmış eğitim ve 1 yıllık sürede 650 saat teorik, 300 saat pratik uçuş eğitimini kapsıyor.

Lise mezunu olmanın yeterli olduğu eğitim programında uygulanacak olan sınavda başarılı olan pilot adayları 1 ay içerisinde ABD’deki uçuş okullarına gönderilecek. Pilot Eğitim Merkezi koordinatörü Öztürk, uygulamanın Türkiye’de bu çapta hayata geçirilen ilk proje olduğunu söyledi. Öztürk, "Türkiye’de şu anda pilotluk eğitimi veren 8 uçuş okulu ve biri devlet üniversitesi olmak üzere 4 üniversite var. Bunların hepsini topladığımızda verilen mezun sayısı 400’ü buluyor ancak Türkiye’nin cari pilot ihtiyacı bin kişi. Aradaki 600 kişilik farkın kapatılması gerekiyor. Benim son yaptığım uçuşlardaki yardımcı kaptan pilotlar yabancıydı. Bu konu milli bir mesele çünkü sektörde verilen maaşlar çok ciddi rakamlar. Bu paraları bizim kendi evlatlarımızın almasını arzu ediyoruz. Para yurt içinde kalmalı. Projemizin çıkış amacı, orijin noktası budur." dedi.

Mayıs ayında başlayacak Fatih Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde (FÜSEM) verilen pilotluk kurslarında yılda 300 pilotun yetiştirilmesi hedefleniyor. Eğitimi tamamlayıp pilot olmaya hak kazananlar ise Türk Hava Yolları başta olmak üzere diğer özel havayolu şirketlerinde anında 12 bin ile 15 bin TL maaşla işe başlayabiliyor. Kursa katılmak isteyen adaylardan kurs ücreti olarak 3 taksit halinde 80 bin ABD doları alınıyor. Kursun son başvuru tarihi ise 12 Nisan 2015 Cuma olarak belirlendi.