Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı tüm muharip unsurların komuta ve kontrolünü sağlayan Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı tarafından Volkan-15 / 1 Tatbikatı gerçekleştirilecek.
Tatbikat tüm Türkiye hava sahasında muharip ve destek unsurlarının katılımıyla 07-13 Şubat 2015 tarihleri arasında icra edilecek.
Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı tüm muharip unsurların komuta ve kontrolünü sağlayan Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilecek tatbikatın maksadı; büyük çaplı bir hava harekâtının komuta ve kontrolünü tek merkezden yönetmek, hava harekâtını geceden gündüze devamlılık arz edecek şekilde Milli ve NATO standartlarına uygun olarak planlamak ve icra etmek, birliklerin harbe hazırlık seviyelerini en üst seviyeye çıkarmak olarak açıklandı.

BİLGİSAYAR DESTEKLİ VE 48 SAATLİK KESİNTİSİZ UÇUŞ

Genelkurmay Başkanlığı’ndan tatbikata ilişkin yapılan duyuruda, “Tatbikatın ilk bölümü bilgisayar destekli ve sanal olarak gerçekleştirilecek olup ikinci bölümü 48 saatlik kesintisiz ve gerçek uçuşlu (500 uçuş sortisinin üzerinde) olarak icra edilecektir. Uçuşlu bölüme, Türk Hava Kuvvetleri bünyesindeki F-16, F-4E 2020 ve RF-4E tipi muharip uçakların yanı sıra, Havadan Yakıt İkmali, Havadan İhbar Kontrol, A400M, C130, C160, CN235 uçakları ile helikopterler ve tüm hava savunma sistemleri iştirak edecektir. Tatbikat süresince gece ve gündüz olmak üzere ‘Havadan Yere Taarruzlar, Devriye / Himaye Görevleri, Zamana Duyarlı Hedefleme Görevleri, Yakın Hava Desteği ve Arama Kurtarma / Muharebe Arama Kurtarma’ görevleri icra edilecektir." bilgisi verildi.