CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, yasadışı yollardan Türkiye’ye lüks araç getiren şebekenin Ankara’daki sorumlusunun AK Partili eski bir bakan olup olmadığını sordu. Başbakan Davutoğlu’nun cevaplaması istemi ile TBMM’ye sunduğu soru önergesinde Tanrıkulu, “Soruşturmanın AKP’li eski bakana ulaşmasının engellendiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, kim tarafından engellenmiştir?” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun Başbakan Davutoğlu’nun cevaplandırması talebiyle Meclis’e sunduğu soru önergesi şu şekilde: “18.04.2014 tarihinde 38 ilde eşzamanlı olarak Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin bir yıllık teknik takip çalışmaları sonucu gerçekleştirilen operasyonlardan sonra 18.04.2014-25.08.2015 tarihleri arasında el konulan lüks araç sayısı nedir?
Araçların toplam piyasa değeri ne kadardır?
Operasyonlar sonucu tutuklananların sayısı nedir?
Lüks araçlar gümrük kapılarından Türkiye’ye nasıl giriş yapmışlardır?
Sıfır araç tescil işlemleri ve yeni kayıtlarının İçişleri Bakanlığı sistem şifreleri ile gerçekleştirildiği iddiası doğru mudur?
İddialar doğru ise, İçişleri Bakanlığındaki söz konusu sistem şifreleri kimler tarafından bilinmekte ve kullanılmaktadır?
Yasadışı yollardan Türkiye’ye lüks araç getiren şebekenin Ankara’daki sorumlusu kimdir?
Söz konusu kişinin AKP Hükümetlerinde görev almış eski bir Bakan olduğu iddiası doğru mudur?"

‘SORUŞTURMANIN AKP’Lİ ESKİ BAKANA ULAŞMASININ ENGELLENDİĞİ DOĞRU MU?’

Soruşturmanın AKP’li eski Bakana ulaşmasının engellendiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, kim tarafından engellenmiştir?
Vermiş olduğum 7/43305 esas numaralı yazılı soru önergesine 2014 yılında gelen cevapta Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı “Otomobil ithalatları ile ilgili olarak 2010 yılının Ekim ayında tarafımca distribütörler dışında gray market olarak nitelenen kişilerce ithal edilen araçlarla ilgili tüm boyutları kapsayacak şekilde inceleme ve soruşturma yönünden Rehberlik ve Teftiş Başkanlığımıza yazılı talimat verilmiştir. İşin niteliğine göre yurtdışını da kapsayacak şekilde o tarihten itibaren inceleme-soruşturma işlemleri devam etmektedir. Rapora bağlananlar görevli ve yetkili Cumhuriyet Savcılıklarına gönderilmiştir.” ifadesi yer almaktadır. İnceleme-soruşturma sonrası kaç görevli ve yetkili hakkında yasal işlem yapılmıştır ve bu işlemler nelerdir?”