MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Dilova ilçesi Fatih Mahallesi'nin tek ağaçlık alanı olan Adatepe'ye kimyasal depo yerleştirilmesi durumunu Meclis'e taşıdı.

Türkkan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin cevaplaması istemiyle TBMM'de önerge verdi. Türkkan, önergesinde, "Üçüncü derece SİT alanı olan bölge çeşitli oyunlarla SİT alanı olmaktan çıkarılmaya çalışılmaktadır. Depoların yerleşim biriminin 3 km uzağında olduğu söylemi gerçeği yansıtmamaktadır. Depolar mahallenin içindedir ve bölge halkı için tehlike arz etmektedir. Belediye ve kaymakamlık tarafından mesire alanı olarak ilan edilen yerde yüzlerce ağaç kesilmiştir." dedi. Türkkan, Bakan Güllüce’den "Türkiye Cumhuriyeti’nin Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak ağaçların kesilip yerine kimyasal depolama tanklarının kurulmasını tasvip ediyor musunuz?" sorusuna cevap istedi.

Türkkan'ın soruları şöyle: "-Bölgenin yetkili firma tarafından ilk başta ağaçlandırma yapmak için kiralandığı, daha sonra diktiği ağaçları yaşlandığı gerekçesiyle kestiği ve kimyasal tanklar yerleştirdiği iddiası doğru mudur?
-Dilovası’nın tek ağaçlık alanı olan Adatepe’ye kimyasal depolama tankları yapan şirket tapunun kendilerine ait olduğunu iddia etmektedir. Bu iddia doğru mudur? Ormanlık alan üzerine özel bir şirkete nasıl tapu verilmiştir?
-Bölgede bugüne kadar kaç ağaç kesilmiştir?
-Türkiye Cumhuriyeti’nin Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak ağaçların kesilip yerine kimyasal depolama tanklarının kurulmasını tasvip ediyor musunuz?
-Yeni bir mesire alanı kurulması için kaç ağaca ve ne kadar zamana ihtiyaç vardır? Adatepe yerine yeni bir mesire alanı kurma çalışmanız ya da düşünceniz var mıdır?
-Kimyasal tankların yerleşim birimine bu kadar yakın olması başta çocuklar ve yaşlılar olmak üzere tüm bölge halkı için tehlike arz etmektedir. Bakanlık olarak vatandaşların korunması için tedbir alınmış mıdır?"