Irak’ın Telafer kentinden Adana’ya sığınmak zorunda kalan Türkmen aile, yeni doğan bebeklerine Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde öldürülen Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismini verdi.

Türkmenlere yardımlarda bulunan Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolgun, Adana’ya sığınmak zorunda kalan Türkmen ailelerden birinin Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun toprağa verildiği gün dünyaya gelen bebeklerine Fırat Yılmaz ismini verdiğini belirtti. Türkmenlere her konuda yardımcı olmaya devam ettiklerini kaydeden Başkan Selahattin Dolgun, "Sivil toplum kuruluşu olarak ülkemizde yaşanan her türlü olaya duyarsız kalamayız. Ülkemizin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Birilerinin inadına bu topraklarda birlik ve beraberlik daim olacaktır." dedi.

Çözüm adı altında başlatılan yıkım sürecinin olumsuz sonuçlarının ortaya çıkmaya başladığını dile getiren Dolgun, şunları söyledi: "Şımartılan, her türlü küstahlığına göz yumulan bölücü terör örgütü şehirlerde, sokaklarda ve okullarda kin kusmayı sürdürmektedir. ‘Analar ağlamasın’ sloganıyla başlatılan bu süreç çözümün değil yalnızca çözülmenin başlangıcı olmuştur. Bu süreçten bölücüler daima kârlı çıkmış, imtiyazlar koparmış ve başta İmralı’daki bebek katili olmak üzere teröristler adeta masumlaştırılmıştır. Hukuk çiğnenmiş, adalet sarsılmıştır. Bu taviz sürecinden yüz bulan şeref yoksunu bölücüler, milliyetçi ülkücü gençleri hedef almaktadırlar. Sizler saraylarınızda otururken yaptığınız açılımın ceremesini Türk milleti ve ülkücüler çekmektedir. Terör örgütü uzantılarına sözde mahkeme kuracak kadar yüz veren, kampüslerin terör kampı haline getirilmesine izin verenler, ilelebet terör örgütü ile aynı damgayı taşıyacak ve Türk milletinin öfkesinden kurtulamayacaklardır."