Musul Türkmenlerinden Hemşe İbrahim, Bursa Zübeydehanım Doğumevi'nde dünyaya gelen çocuğunu, bin 280 lira para bulamadığı için çıkartamadı. Olayı duyan Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, belirtilen parayı 10 gün içinde ödeyeceğine dair senet imzalayınca, Asım ismi verilen bebek anneye teslim edildi.

Yaşananlar karşısında üzüntüsünü dile getiren Selçuk Türkoğlu, bütün mültecilere yardım yapılırken, Türkmenlere ayrımcılık yapılmasını kınadı. Türkoğlu, “2 gün önce doğum olayı olduğu halde bin 280 lira para bulamayınca çocuklarını çıkartamamışlar. Ben de duyunca gittim, tüm çabamıza rağmen çıkartmadılar. Ben de, 'tamam kardeşim nedir bunun yöntemi?’ diye sordum. Bir senet imzalamamız gerektiğini, 10 gün içinde parayı ödememiz gerektiğini söylediler. Senedi imzaladım, hastayı taburcu ettik. Suriyeliler ‘kimliğim yok’ dese, ‘mülteciyim’ dese para alınmıyor. Ama bunların pasaportu var diye Türkmenleri rehin tuttular. Suriyelilere verildiği halde Türkmenlere geçici kimlik verilmediği için bu insanlar çok mağduriyet yaşıyor.” dedi.

Orhangazi ilçesinde tarım işlerinde çalışan anne Hemşe İbrahim ise Selçuk Türkoğlu’na teşekkür ederek, “Allah sizden razı olsun, çocuğumla benim çıkmama yardım ettiniz. Bizim derdimiz kimlik. Kimliğimiz olmadığı için çok mağdur oluyoruz. Her şeyi para ile yapmaya çalışıyoruz. Altından kalkamıyoruz.” diye yakındı.