CHP Adana milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen, seçim çalışmaları kapsamında Saimbeyli ilçesinin Aksaağaç Mahallesi’ni ziyaret etti.

İlçeye 2 saatlik mesafede ve yolları sıkıntılı olan Aksaağaç’ın halkını dinleyen Türkmen’e köylüler, bölgenin sahipsiz bırakıldığını, hala su sıkıntısı yaşadıklarını, samanlarını bile yurtdışından getirdiklerini anlattı. CHP’li Türkmen, Aksaağaç ve benzeri mahallelerin bu çağda, bu kadar geri bırakılmasının, Türkiye’deki bu yoksulluğun hükümetin utanması gereken bir olay olduğunu söyledi.

Milletvekilliği süresince, çalışmalarında bu tür köylere ağırlık vereceğini açıklayan Türkmen, "Bizim insanımızın bu denli sahipsiz bırakılması, bir vatandaş olarak benim zoruma gidiyor. Yolu, suyu olmayan ve yüzde 90’ının hiçbir güvencesi bulunmayan bu bölgeler ile ilgili ayrı çalışmalar yapacağım. Bu ülkenin kırsalında yaşayan da kent merkezinde yaşayan da bizim için aynı ve aynı yaşam standartlarını hak ediyor. CHP olarak hedeflediğimiz üreten Türkiye ile köylümüz de kazanacak. Yoksula, mağdura biz sahip çıkacağız. Kimse sahipsiz kalmayacak." dedi.

Köy halkına, CHP’nin seçim bildirgesinde yer alan, aile sigortası, emekli ikramiyesi, çiftçi ile ilgili projeler gibi pek çok parti programından bahseden CHP’li Türkmen, "Biz AKP gibi yoksulunu unutup, zengin seven bir parti olmadık; olmayacağız. Türkiye’nin genelinde yatırımı, üretimi artırmaya yönelik çalışmalarımızla, kentlerin tamamında refahı sağlayacağız. Toplum üretirse kalkınır. İktidar olma gayemizin halk için olduğunu, iktidar olduğumuz ilk 100 günde anlayabileceğiniz projelerle bugün karşınızdayız. 7 Haziran’da sorumluluk sizde. Sonrasında sorunlarınızı çözmek ise bizim görevimiz." diye konuştu.