Adana’da önceki gün silahlı saldırıya uğrayan CHP milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen, kendisini vuran şahsa hiçbir borcunun bulunmadığını, şahsın kullanıldığını söyledi. Şu anki siyasi yapıda başına bir şey gelebileceğini hesaplamadığını vurgulayan Türkmen, “İnsanlar egemenliğini kaybetmemek adına birtakım şeyleri yapabilirler, biz buna karşı belki daha bilinçli olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diyerek saldırıyla ilgili okları iktidara yöneltti.

Kendisini vuran şahsa borcu olduğu yönündeki iddialar üzerine eşiyle birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP Adana 1. sıra milletvekili adayı Avukat Elif Doğan Türkmen, kendisine yönelik saldırının kirli siyasetin bir parçası olduğunu söyledi. Şahsına yönelik iddiaların hiçbirisinin doğru almadığını anlatan Türkmen, “Gönül rahatlığı içerisindeyim, ekşi yemedim ki karnım ağrısın.” dedi. Kendisinin kirli bir siyasetin içine çekilmeye çalışıldığını ifade eden Türkmen, 21 Mart’tan bu yana ilk kez tek başına bir yere gittiğini, burada da böyle bir olayla karşılaştığını söyledi. Bu nedenle saldırının kirli siyasetin bir parçası olduğu düşüncesinin hakim olduğunu söyleyen Türkmen, “Bu beni düşündürüyor açıkçası. Sonra oturup puzzle’nin parçalarını koymaya çalışıyorsunuz. Diyorum ki bu normal bir şey değil.” açıklamasında bulundu.

Saldırganın kullanıldığını düşündüğünün altını çizen Türkmen, şöyle konuştu: “Bazı seçim bürolarına bombalar konuldu, bunları kimler koydu hepimiz merak ediyoruz. Ama hala bunların cevabı verilmedi. Yani bakın Türkiye’de Sabancı öldürüldü, Sabancı’yı öldüren şahıs da cezaevinde ve hücresinde öldürüldü. Bunun cevabı halen verilmedi Türkiye’de. Yani o kadar çok cevabı verilmeyen sorular var ki, bunların hepsini bence birlikte sormak gerekir diye düşünüyorum. Adana’nın sorunlarını biliyorum ve iyi niyetli bir politika yapıyorum. Ama sonra dünden bu yana şunu düşünüyorum, ya sen bunu düşünüyorsun ama bir de bir tarafta bir iktidar var, bir egemenlik var. Yani bir takım egemenliğin getirdiği bir şeyler var. Yani sen bu yaptığın çalışmalarla birilerinin sonuçta tekerine çomak sokuyorsun ve ondan sonra artık şunu söylüyorum. Evet biz yine dimdik düzgün çalışmalarımıza devam edeceğiz."

“DOSYA PARALARINI BİLE ALMADIM”

Saldırganın en son 2005 yılındaki bir davasına girdiğini kaydeden Türkmen, “Bu şahıs, 2005 yılından bu yana benim görmediğim bir şahıs. Fakat ben aday olduktan sonra işte bir takım şeyler yapmaya çalışıyor ve şunu bilmenizi istiyorum, ben bir avukatım. 30 yıldan bu yana avukatlığını yaptım birçok müvekkilim var, binlerce dosyam var. Tüm Adana şunu bilir, Elif Doğan Türkmen aldığı davada hak ettiği ücreti alır. 2005 yılında ben bu adamın avukatlığını bıraktığımda o dosyalarından avukatlık ücreti bile almadım. Ama adli sicil sabıka kaydına bakmanızı istiyorum. Baktığım davaları var, bunlardan bir kısmı borç davası, kendisinin borçlu olduğu dava, bir kısmı ceza davası, bir de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi davası. Bunlarla ilgili hukuken benim sorumluluğum neyse ben tamamını yerine getirdim.” ifadelerini kullandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne açılan davayla ilgili de bilgiler veren Türkmen, davanın 2004’te sonuçlandığını, kazandıktan sonra da anlaşmaları gereği herkesin ödemesi gereken tazminatını ödediklerini vurguladı.

“ZANLI BİLİNMİYORKEN BİR DOSYA ORTAYA ÇIKTI, BU BİLGİLER NEREDEN GELDİ?”

Konuşmasında olay sıcaklığını korurken Vali Mustafa Büyük’ün yaptığı ve tepki gösterdiği konuya da değinen Türkmen, şöyle devam etti: “Şimdi bugün bana kurşun atan bu şahıs, 4 yıldır bekledi de bugün mü bana kurşun sıkmayı akıl etti? Ben bunu da merak ediyorum. Sizlerin de bunu sormanız gerektiğini düşünüyorum. Şimdi bu beyefendi, şahıs yakalanmamış, hemen avukat-müvekkil olayına çevirdiler, yakalanmamış, bir takım dosyalar hazırladılar ve daha 1 saat geçmemiş, kim olduğu bile bilinmiyorken e ben de soruyorum, bu bilgiler nereden geldi, bunu lütfen siz de sorun. En son 2005 yılında ben bu adamın avukatlığını yapmışım. 10 yıl geçmiş aradan, bir dosyadan bahsediyor. Hiç kendisiyle alakası yok, sadece temlik eden ve o dosya 2011 yılında bitmiş. O günden bu güne bu adam hiçbir şey yapmamış. Şimdi çevreden duyumlar, geçmiş olsuna gelenlerin bir takım söylemeleri, tanıyanlar da var, diyorlar ki zaten birçok dosyası varmış, şu durumdaymış, bu durumdaymış. Normal aklı selim bir insan sormaz mı, yani sen böylesin de 4 yıl niye bekledin kardeşim, bir kinin varsa 4 yıl niye bekledin? Birşey daha söyleyeceğim, kayıtları incelediniz, adam geliyor sıkıyor ve gidiyor. Araç kiralayarak. Hepimiz Türkiye’de yaşıyoruz, bir takım teorileri hepimiz biliyoruz. Yani bir adam geliyor kini var, güya bir alacağı var ve bu adam sıkıyor ve gidiyor. Başka hiçbir şey yok. Filmlerde izleriz biz ABD filmlerinde, tetikçiler gider ya, biri ona görev vermiştir sıkar ve gider. Adam doğru yapmış arkadaşlar. Ama şunu düşünemiyorlar, ben Elif Doğan Türkmenim. Hiçbir kurşundan da korkmam. Kayıtlarda gördünüz, korkmadan peşinden gittim kimdi diye. Çünkü ben o an onu tanımadım. Kim bu bana bunu yapmaya cesaret eden, niye bana bunu yapıyor diye ama kaçtı. Ve kiralık bir arabayla geliyor ve kaçıyor. Sıkıyor ve gidiyor.”