Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi konuğu olarak Ankara’da temaslarda bulunan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’a, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tarafından TOBB/ETÜ Fahri Doktora Diploması verildi.

TOBB İkiz Kuleleri’nde yapılan törende konuşan TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, "Türkiye ile ata vatan Türkmenistan arasında köklü tarihi ve beşeri bağlarımızla güç alan çok müstesna ilişkiler bulunmaktadır. Köklerimiz ortak ilişkilerimizin temeli güçlüdür. Karşılıklı sevgi saygı ve güven içindeki iki kardeş nasıl birbirleriyle kaynaşma içerisinde olursa Türkiye ile Türkmenistan’da böyle bir dayanıma içindedir. Türkiye’nin başarısı Türkmenistan’ın, Türkmenistan’ın başarısı Türkiye’nin başarısıdır. Türkmenistan’ın milli şairi büyük mütefekkir Mahtumkulu Firakı’nin şu güzel dizeleri milletimizin ancak birlik ve beraberlik içinde hareket ederse güçlü kalacağına işaret etmektedir: 'Gönüller, yürekler bir olup başlar, Ordu çıksa, erir topraklar taşlar. Bir sofrada hazır kılınsa aşlar, İkbali yükselir yüce Türkmen’in.' Bu anlayış içerisinde inşallah istikbalimiz çok daha parlak olacaktır. Gurbanguli Berdimuhamedov’a geldikleri için çok teşekkür ediyorum. Allah’tan tüm Türkmen kardeşlerimize huzur ve refah temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu’nun konuşmasının ardından fahri doktora takdim törenine geçildi. Gurbanguli Berdimuhamedov’a akademik kıyafetlerini TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu giydirdi. Berdimuhamedov’a Fahri Doktora beratı ise TOBB Rektörü Adem Şahin tarafından verildi.

Gurbanguli Berdimuhamedov, TOBB’un verdiği bu unvanı yalnız kendi şahsına verilmiş bir unvan olarak değil, Türkmenistan ve Türkmen halkına verilmiş bir unvan olarak kabul ettiğini belirterek, memnuniyetlerini dile getirdi.