Türkmen lider, ülkesindeki ekonomik durumun daha da iyileştirilmesi için yapılan reformlarda önemli başarılar elde ettiklerini söyleyerek, GSYİH'da yüzde 10,3'lük bir büyüme rakamına ulaştıklarını belirtti. Sanayide yüzde 11,1, inşaatta yüzde 12,8'lik büyüme oranını yakaladıklarını belirten Devlet Başkanı Berdimuhamedov, dış ticaret hacminin 33 milyar dolara ulaştığını ifade etti. 
Berdimuhamedov, ülke genelinde inşaat yatırımlarına hız kesmeden devam ettirdiklerini belirterek, sadece bu alana yapılan yatırımların 51 milyar dolar olduğunu bildirdi. Devasa inşaat yatırımları sonucunda geçen sene toplam maliyeti 10 milyar doları bulan 456 tesisin hizmete açıldığını açıkladı. Türkmen lider, 2015 yılında 362 tesisi hizmete açacaklarını ve 10 milyar dolarlık bir inşaat yatırımı düşündüklerini kaydetti. 

ELEKTRİK İHRACATI ARTTIRILACAK

Devlet Başkanı Berdimuhamedov, önümüzdeki dönemde elektrik ihracatını arttırmak istediklerini kaydetti. Bu sene 2 tane doğalgaz türbinli elektrik santralinin inşaatına başlayacaklarını belirten Berdimuhamedov, 504,4 Mwt gücündeki elektrik santralinin inşasının bu yıl içerisinde tamamlanacağını ifade etti. Yeni santraller ile ülkedeki elektrik üretiminin 21,9 milyar kilovat-saate çıkacağını söyleyen Türkmen lider, elektrik ihracatını 2,89 milyar kilovat-saate çıkarmak istediklerini kaydetti. 
Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov ayrıca, doğalgaz üretimini 83,8 milyar metreküpe, petrol üretimini ise 11 milyon 110 bin tona çıkarılması konusunda ilgili yetkililere talimatta bulundu. Üretilecek doğalgazın 48 milyar metreküpünün yurtdışına ihraç edilmesi planlanıyor.