Türk Ocakları Sivas Şubesi, Kamu-Sen, Ülkü Ocakları, Türk-İş ve diğer gönüllüler tarafından ‘Türk’ün elini Türkmenlere uzat’ adıyla düzenlenen kampanya çerçevesinde savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Türkmenlere gıda ve temizlik malzemelerinden oluşan 11 ton yardım gönderildi.

Suriye ve Irak’taki iç karışıklık nedeniyle Türkiye'ye sığınan Türkmen ailelere Sivas’tan yardım eli uzandı. ‘Türk’ün elini Türkmenlere uzat’ sloganıyla düzenlenen ayni ve nakdi yardım kampanyası çerçevesinde toplanan yardımlar yola çıktı.

Türk Ocakları Sivas Şubesi, Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, Kamu-Sen İl Temsilciliği, Türk-İş ve diğer gönüllü kuruluşlar arasında düzenlenen yardım kampanyası kapsamında toplam 11 ton gıda ve temizlik eşyası tedarik edildi. Geçen hafta toplanan 6 ton malzeme ailelere gönderilirken, bugün de 5 tonluk bebek, çocuk ve gıda malzemelerinden oluşan 5 tonluk malzeme yola çıkarıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Öğretim Üyesi Kürşad Kaynar, Suriye ve Irak’ta meydana gelen iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan mülteciler arasında özellikle Ankara’da 3 bin 700 aile yaşadığını belirterek, “Bu insanların göçmen kaydı olmadığı için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık numarası bulunmamakta ve bürokratik işlemleri uzun sürmektedir. Bu yüzden ailelerin gıda, temizlik ve bebek malzemesi ihtiyacı hasıl oldu. Ankara’daki gönüllüler bu ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmaktadır. Bizde bu yükü paylaşmak için Sivas’ta bir organizasyon düzenledik.” dedi.

Türk Ocakları, Ülkü Ocakları, Kamu-Sen, Türk-İş, gönüllü öğretmenler ve öğrenciler ile çeşitli kurum ve kuruluşlar hep beraber bir yardım organizasyonu düzenlenen kampanya çerçevesinde geçen hafta 6 ton civarında bir yardım gönderdiklerini anlatan Kaynar, “Ancak Ramazan olması nedeniyle ailelerin ihtiyacı devam ettiği için bize ulaşan 5 ton civarında yardımı da şimdi gönderiyoruz. Bu kez çocuk ve bebek kıyafeti gönderdik. Allah nasip ederse önümüzdeki günlerde, ayda veya 2 ayda bir bu yardımları devam ettirmeyi amaçlıyoruz.” diye konuştu.