İlçeye bağlı Ceceli köyünde yaşayan bir grup, Özel İdare İş Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Cemal Karaca, Türkoğlu Belediyesinin 2006 ve 2009'da OSB'de yaptığı imar uygulamasındaki parselasyon planının, Gaziantep 2. İdare Mahkemesince iptal edildiğini savundu.
     İmar tadilatı sırasında köy sakinlerinden fazla kesinti yapıldığını ileri süren Karaca, "Bu nedenle Belediye Başkanı Mustafa Taşhan hakkında suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca, bu kişi hakkında tazminat davası açtık. Hukuka aykırı her türlü uygulamanın takipçisi olacağız" diye konuştu.
    
     -"İddialar gerçeği yansıtmıyor"-
    
     Belediye Başkanı Mustafa Taşhan ise konuya ilişkin düzenlediği basın toplantısında, kendisine ve söz konusu çalışmaya yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.
     İmar uygulamasının kanuna uygun yapıldığını savunan Taşhan, şunları kaydetti:
     "Usulsüz uygulama iddiası varsa, çalışma yapılırken öncelikle imar uygulaması askıya çıkar ve bir ay içerisinde vatandaş itirazını yapar, düzeltilir. Biz orada bunu yaptık, bunun dışında bir şey yapmadık. Kimse bize itirazda bulunmadı. Vatandaşlar 'Buranın organize sanayi yapılacağından haberimiz yoktu' diyorlar. Onların dava açmaları hakkı varsa bizimde bu konuyu Danıştay'a götürüp temyiz etmek hakkımız var."