'Türkülerin anası' olarak bilinen Türk Halk Müziği Sanatçısı Muzaffer Akgün, son yolculuğuna dualarla uğurlandı. Cenaze törenine Akgün'ün ailesi, yakınları, öğrencileri, arkadaşları ve sevenleri katıldı.

Muzaffer Akgün’ün Türk bayrağına sarılı cenazesi sabah saatlerinde yıllarca türkülerini seslendirdiği Harbiye’de bulunan TRT Radyosu’na getirildi. Burada düzenlenen törenin ardından Akgün’ün cenazesi, cenaze namazı için Teşvikiye Camii’ne götürüldü. Cenaze namazına Muzaffer Akgün’ün kızı Feryal Korut, torunları Cem, Can ve Aleyna Korut, sevenleri, öğrencileri ve sanatçı arkadaşları katıldı.

Muzaffer Akgün’ün Tükiye’nin bir çınarı olduğunu söyleyen TRT Yurttan Sesler Korosu Şefi Zafer Gündoğdu “Hem kültürümüzün hem cumhuriyetimizin çınarıdır Muzaffer Akgün. Çünkü onlarla birlikte bu kültür başka bir ivme kazandı. Onların büyük sevdası ve düşünün o günün koşullarında türkü söylemek ve o türkülerin eşine düşmek kolay iş değil. Dolayısıyla onlar aydınlanmamızın kültürel ilk yolculuklarına onlar başladılar. Ortak bir dilin, kültürün, bir millet şuurunun var olmasına çok büyük bir sevdalı yolculuğu inançla başlattılar ve günümüze böylece getirdiler.” ifadelerini kullandı.

Muzaffer Akgün’le en son 20 gün önce konuştuğunu söyleyen Türk Halk Müziği Sanatçısı Ümit Tokcan ise, “Türk Halk Müziği'nin geçmiş ve gelecek olan nesillerinin en büyük seslerden bir tanesidir. Muzaffer ablamızın vefatı bizi çok üzdü. Tüm Türk milletine ve Türk Halk Müziği sanatçılarına başsağlığı diliyorum. Çok hüzünlüyüm ablamızla en son yirmi gün önce konuşmuştuk. Hasta olduğunu söylemişti fakat benim çok işim ardı gelemedim. Oda benim içimde bir ukde olarak kaldı. Hepimizin başı sağolsun.” diye konuştu.

Muzaffer Akgün’ün cenazesi kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Merkezefendi Mezarlığı’nda bulunan aile kabristanına götürüldü.