'Türkülerin anası' olarak bilinen Türk Halk Müziği Sanatçısı Muzaffer Akgün için TRT Radyosu’nda tören düzenlendi. Törene Akgün'ün ailesi, yakınları, öğrencileri, arkadaşları ve sevenleri katıldı.

Muzaffer Akgün’ün Türk bayrağına sarılı cenazesi sabah saatlerinde Harbiye’de bulunan TRT Radyosu’na getirildi. Cenaze, arkadaşlarının omuzlarında konser salonuna alındı. Törende Akgün’ünün seslendirdiği türküler dinletildi. Törene Muzaffer Akgün’ün kızı Feryal Korut, torunları Cem, Can ve Aleyna Korut, sevenleri ve sanatçı arkadaşları katıldı.

Törende konuşan TRT İstanbul Müdürü Abdulhamit Avşar, “Öyle sanatçılar vardır ki kalemin burçları gibidir. İşte Muzaffer Akgün öyle bir sanatçıydı. Müziğimizin büyük dehasıydı. Yurttan sesle korosunun kurucusuydu. Türküleri yurdumuza değen bir insandı.” dedi.

Muzaffer Akgün’ün öğrencisi Elvan Sevim ise “ O benim hocamdı. Müziği onunla sevdim. Çok mütevazi, kendini müziğe adamış bir insandı. Bize ışık oldu.” diye konuştu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Can Etili de “Muzaffer Akgün’ün dilinden çıkan türküler yurtdışında gurbet, yurt içinde sıla özlemi yaratırdı. Billur sesiyle Türk Halk Müziğine can veren unutulmaz bir sanatçıydı.” ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra edilen duanın ardından Muzaffer Akgün’ün tabutu arkadaşlarının ve sevenlerinin omuzunda cenaze namazı için Teşvikiye Camii'ne götürüldü.