Türkiye Sürekli Eğitim Merkezleri (TUSEM) Konseyi Ulusal Sempozyumu Çukurova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ÇÜSEM) ev sahipliğinde yapıldı. 32 üniversite, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ve Türk Akredite Kurumu (TÜRKAK) yetkililerinin katılımı ile gerçekleştirilen sempozyum 2 gün sürdü. 'Sürekli Eğitimde Standardizasyon' başlıklı sempozyumda üniversitelerin sürekli eğitim merkezlerinin sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan’ın da katıldığı sempozyumu açılış konuşmasını ÇÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu, TUSEM Konsey Başkanı Prof. Dr. Eser Yıldırım Sözmen ve Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu gerçekleştirdi.

'Küresel Eğilimler', 'Yükseköğretim Ekosistemimizin Değerlendirilmesi', 'Yeni Açılımlar' başlıklı sempozyum açılış konuşmasını ise Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal gerçekleştirdi. Açılış konuşmalarının ardından, Üniversiteler Sürekli Eğitim Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Vural tarafından derneğin tanıtımı yapıldı. Tanıtımın ardından TUSEM Konseyi Başkanı Prof. Dr. Eser Yıldırım Sözmen ile UNISED Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Vural tarafından 2 kurum arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Sürekli eğitimde standardizasyonun tartışıldığı konferansın 2'nci gününde, 'Eğitimde Kalite' başlığı altında, 'Sürekli Eğitimde Akreditasyon; Ölçme & Değerlendirmede Akreditasyon' konuları TÜRKAK ve MYK temsilcileri tarafından aktarıldı. Ayrıca DYO Akademi Müdürü Pınar Şimşek ve Anadolu Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Günsoy iyi uygulama örneklerini dinleyicilerle paylaştı.

Sempozyumun sonunda üniversitelerin sürekli eğitim merkezlerinin sorunları ve çözüm önerileri tartışılarak, en kısa zamanda bu sorunların çözümüne yönelik girişimlerin yapılmasına karar verildi.