Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştükten sonra görüşme ilgili açıklamalarda bulundu. Başaran, "Burada biz TÜSİAD olarak kesinlikle bir hükümet yapısı üzerinde bir görüş bildirmiyoruz. Ziyaretimizin, kesinlikle amacı böyle bir şey değildir. İş dünyasının acil taleplerini üç başlık altında ilettik." dedi.

MHP Genel Bakanı Devlet Bahçeli, genel merkezde TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes başkanlığındaki TÜSİAD Yönetim Kurulu heyetini kabul etti. Heyet, önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti. MHP ziyareti sonrasında konuşan TÜSİAD Başkanı Başaran, bugün ve yarın siyasi parti liderleriyle TÜSİAD olarak planladıkları şekilde görüşmeler yaptıklarını belirterek, "Biraz evvel planladığımız toplantımızı Bahçeli ile tamamladık. Öncelikle kendilerine seçim dönemi için düzgün geçen bu ortamdan dolayı diğer partide de olduğu gibi teşekkür ettik." diye sözlerine başladı. Türkiye’nin bu seçim sonuçlarından sandığa yansıyan yüzde 95’lik gibi son derece güçlü temsil gücünün hızla bir hükümete dönüştürülmesi konusundaki iş dünyasının acil taleplerini ilettiklerini kaydeden Başaran, konuşmasına şöyle devam etti: "Burada biz TÜSİAD olarak kesinlikle bir hükümet yapısı üzerinde bir görüş bildirmiyoruz. Ziyaretimizin, kesinlikle amacı böyle bir şey değildir. Ama iş dünyasının son derece acil olarak üzerinde durduğu reformları üç ana temel başlık altında burada belirttik. Bunlar; ülkemizin demokratik standartlarıyla, kamu yönetimi ile ilgili arzu ettiğimiz iş dünyası olarak reformlar. Türkiye’nin kalkınması ile ilgili reformlar, acil kalkınma üzerine. Gündem maddelerimiz. Sürdürülebilir büyüme üzerine ve ekonomik durumla ilgili acil olarak yapılması gereken yatırım ortamı, hızla tekrar reformlara dönecek. Türkiye’nin yatırım ortamının daha zenginleşeceği ülke için beklentilerimiz neler?"

Üç ana başlık konularının konuşulduğunun altını çizen Başaran, "Bunları büyük bir samimiyetle kendileriyle tartıştık. Kendileri de büyük bir samimiyetle partilerinin bu konudaki görüşlerini bizlerle paylaştılar. Son derece verimli bir toplantı oldu. Bu şekilde iyi dileklerimizi karşılıklı bildirerek ve hızla bir hükümetin hayata geçmesi ve kurulacak her hükümetle TÜSİAD’ın son derece kapsamlı çalıştığı, bu yeni dönemdeki yöntemin kurulumuzun 2015-2016 için hazırladığı kapsamlı çalışma programımızı hızla kendileriyle hayata geçirmek istediğimizi belirttik." diye ekledi.

'HDP HEYETİ İLE YARIN GÖRÜŞECEĞİZ'

Başaran, TÜSAİD heyeti olarak HDP ile de yarın bir toplantı yapacaklarını açıklayarak, "Kendilerinden bir haber geldi. Yarın Davutoğlu'ndan sonra HDP ile de görüşme şansımız olacak. Böylece verimli bir Ankara toplantısını yarın bitirmiş olacağız. HDP ile saat 15.00’te görüşeceğiz. Figen Yüksekdağ ile görüşeceğiz." diye bilgi verdi.

Başaran, Parlamento'ya temsil edilen dört büyük parti lideri ile de görüşmüş olarak İstanbul’a geri döneceklerini söyledi. Başaran, çözüm süreci değerlendirmesinde de bulunarak, "Çözüm süreci son derece önemli bir açılımdır. Her parti ile aynı kavramlar üzerinde konuşuyoruz." dedi.