Konfederasyon'dan konuya dair yapılan açıklamada şöyle denildi:


“14 Aralık Pazar günü gerçekleştirilen operasyonlarla televizyon ve gazete yöneticileri, dizi senaristleri, yapımcıları ve polislere yönelik gözaltı işlemlerinin başlamasını esef ve hayretle takip etmekteyiz. Söz konusu masum insanlar silahlı terör örgütü kurmak, silahlı terör örgütüne üye olmak gibi akıl almaz suçlamalarla karşı karşıya kalmışlardır. 

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının ardından başlayan süreçte yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını unutturmak, sun'i gündemlerle halkı meşgul etmek üzere defalarca farklı algı operasyonları yapılmış, masum insanlar siyasilerin keyfi isteği üzerine gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır. 

Kamuoyunda makul şüphe yasası olarak bilinen yeni hukuki düzenlemenin yasalaşmasının hemen ardından yeni bir operasyon için düğmeye basılmış ve yeni Türkiye'nin ilk darbesi olan bir sivil darbe bugün gerçekleşmiştir. Medyaya inen bu darbe Türkiye'de hukuk devletine ve demokrasiye bir darbedir. Seneler önce yayından kalkan dizilerin senarist ve yapımcılarının da gözaltına alınma gerekçelerine bakıldığında bu operasyonların kimler tarafından arzulanan operasyonlar olduğu merak uyandırmaktadır. Yıllardır kamuoyunun gözü önünde şeffaf hayatlar yaşayan, gözaltı kararlarını öğrenmelerinin ardından bile dik duran medya yöneticilerini takdirle izleyerek desteklemekteyiz. Onların demokratik duruşlarını gördüğümüzde Türkiye'de özgür basının susturulamayacağına inancımız artmaktadır. Kamuoyona saygılarımızla duyurulur.”