İhaleye fesat karıştırma iddiasıyla hakkında tutuklama kararı verilen Mersin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı CHP'li Macit Özcan'ın avukatı Ali Mahir Başarır, müvekkilinin paralel yapının polislerinin kurbanı olduğunu öne sürdü. Operasyonun başından beri Özcan ile iki defa telefonla görüştüğünü ifade eden Başarır, kendisinin nerede olduğunu bilmediğini ancak uygun zamanda gelip ifadesini vereceğini kaydetti.

Eski Belediye Başkanı Macit Özcan dönemine yönelik yapılan yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınan 35 şüpheliden aralarında Özcan’ın oğlu ve iki kardeşinin de bulunduğu 15 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, 20 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Aranan 13 şüpheli arasında bulunan Macit Özcan ve müteahhitler Cengiz Akray ile Erol Avgören hakkında ise gıyabi tutuklama kararı verilmişti. Konuyla ilgili Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında soruşturma ile ilgili bilgiler veren Özcan’ın avukatı Ali Mahir Başarır, soruşturmanın temelinin 2011 ve 2012 arasında 'paralel yapı' olarak tabir edilen emniyet mensuplarının teknik ve fiziki takibine dayandığını iddia etti.

'ZAMANLAMASI MANİDAR'

Antalya ve Mersin'de başlatılan soruşturmanın zamanının manidar olduğunu kaydeden Başarır, operasyonun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasındaki tartışmaların gündeme geldiği sırada yapılmasına dikkat çekti. “Şimdi Antalya ve Mersin'de yaşananlar... Antalya'da 1 yıl önce takipsizlik kararı verilen karar birden gündeme getirildi. Mersin'de 2012 yılında takip edilen dosyaya 3 yıl hiç dokunulmadı.” diyen avukat Başarır, “Hatta belediye başkanı bu konuda mağdur olarak ifade verdi. Ama birden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başbakan Yardımcısı arasındaki tartışmalar gündeme geldiği zaman gündeme bunlar oturdu. 2012'de teknik ve fiziki takip bitmiş, dosya kapatılmış. Mersin'de Macit Özcan ve Büyükşehir Belediyesi gibi bin 500 kişi dinlenmiş, hukuka aykırı olarak delil toplanmış. Maalesef insanların çok özel hayatlarına, yatak odalarına kadar görüntüler alınmış. Bunu yapan insanlar hakkında dava açılmış, tutuklanmış ve meslekten ihraç edilmiş. 3 yıl sonra bu hukuka aykırı verileri birden delil olarak algılayıp neden gündeme getirildiğini mahkemeye sordum. Macit Özcan ile 2 kez telefonla görüştüm. Kendisinin Türkiye ya da yurt dışında olduğuna ilişkin bir bilgim yok. Uygun zamanda gelip ifadesini verip, yasal haklarını kullanacaktır. Kendisinin yargıdan ya da hukuktan kaçması gibi bir durumu yoktur. Gizlilik kararı olan bir soruşturma var. Hiçbirimiz dosyayı bilmiyoruz, sadece ifadeleri biliyoruz. Dosya içeriğini inceleme imkanım olmadı. Herhalde kendisi ile ilgili delilleri gördükten sonra gelip savunmasını yapacaktır.” şeklinde konuştu.