Tutuklanan Hakim Mustafa Başer'in avukatlarından Celal Sis, "Kararı veren hiçbir hakim müvekkilim Başer'in yüzüne bakamadı. Kararı veren hakimlerden birinin ağladığını da gördüm. Müvekkilim morali gayet yüksekti.” dedi.

Hidayet Karaca ve 62 polis hakkında tahliye kararı veren Hakim Mustafa Başer, hakkında da tutuklama kararı çıktı. Şehir dışından kendisi adliyeye gelerek akşama kadar nöbetçi hâkimlerin adliyeye gelmesini bekleyen hakim Mustafa Başer, 'kaçma şüphesi' gerekçesi ile tutuklandı.

Tutuklama kararının ardından Hakim Başer'in avukatları adliye önünde bir basın açıklaması yaptı. Hakim Başer'in avukatlarından Hacer Yılmaz "İstanbul'da hakimler var diyemedik.” diye konuştu.

Avukat Celal Sis ise bu tutuklama kararı ile adaletin, adliye binasına gömüldüğünü kaydetti. Dosyada hiçbir somut delil olmadığını belirten Avukat Sis, “Müvekkilim bir hakim. Yılların hakimi silahlı örgüt üyesi olması için bir silahının olması lazım. Bir örgütle bağlantısının olması gerekir. Biz, içeride ifade ettik, müvekkilimin silahı ancak kalemi ola bilir, cübbesi ola bilir, hukuk bilgisi ola bilir ve vicdani kanaati ola bilir. Herhangi bir örgütle bağlantısı da söz konusu değildir. Kaldı ki müvekkilimin cebir ve şiddetle hükümeti ortadan kaldırmak gibi bir suçlama için somut ne olabilir?” ifadelerini kullandı.

Müvekkilinin 9. Ağır Ceza Mahkemesinin görevlendirmesi sonucu dosyaya baktığını anlatarak, “Sanki müvekkilim kendi kendine üstüne bir vazife almış gibi lanse ediliyor. Ama burada 9. Ağır Ceza Mahkemesinin yetkilendirmesi doğrultusunda bir karar verme zorunda kalmıştır.” dedi.

Avukat Sis, “Hükümetin istediği yönde bir karar verdiğinde, istediği şekilde karar verirseniz hiçbir sorun yoktur, ama onların istemediği şekilde bir karar verdiğinde ise işte görüyorsunuz en ağır suçlardan biri olan hükümeti cebir ve şiddet kullanarak devirme ile suçlanıyorsunuz. Üstelik aslı astarı olmayan hiçbir somut belge dahil bulunmadan bu şekilde suçlanıyorsunuz. Bunun yanında birde silahlı örgüt üyesi yaparlar sizi. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık'tan sonra en hukuki dokunulmazlığı ve güvencesi olan meslek hakimliktir. Bugün Türkiye'de sırf tahliye kararı verdiği için tutuklanan bir hakim var.” ifadelerini kullandı.

Avukat Sis “Kararı veren hiçbir hakim müvekkilim Başer'in yüzüne bakamadı. Kararı veren hakimlerden birinin ağladığını da gördüm. Müvekkilim morali gayet yüksekti.” şeklinde konuştu.