Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve polislerin reddi hakim taleplerini kabul ettiği için HSYK tarafından açığa alınan, bugün de yine jet hızıyla gözaltı kararı verilip tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen hakim Metin Özçelik, bu uygulamaya hukuk tarihinde şahit olunmadığını söyledi.

Polisin telefonla haber vermesiyle Bakırköy Adliyesi’ne gittiğini belirten Özçelik’in yoldayken dosya üzerinden tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiği belirtildi. Telefonla ulaşılan Özçelik, bu karardan haberi olmadığını, yoğun trafik nedeniyle henüz adliyeye ulaşamadığını belirtti.

Görevde bir hakim olduğu için gözaltı ve tutuklama işleminin yapılamayacağını vurgulayan Özçelik, ağır suçlar da ve suçüstü durumlarında gözaltı kararı verilebileceğini kaydetti. Hakimlere yönelik böyle bir gözaltı ve tutuklama talebinin hukuk tarihinde yaşanmadığına işaret eden Özçelik, olağanüstü dönemden geçildiğini söyledi.

Tahliye kararını verdiği için HSYK tarafından jet hızıyla açığa alınan İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Mustafa Başer ise gözaltı ve tutuklama kararlarıyla ilgili kendisine herhangi bir bilgi gelmediğini kaydetti.