Silivri’de tutuklu bulunan eski Şırnak Terörle Mücadele Amiri Oğuzhan Ceylan, silah arkadaşı ve personeli şehit polis memuru Serdar Kazar’a taziyelerini iletti. Kazar için hatim yapan Ceylan, eşiyle gönderdiği mesajda şu ifadeleri kullandı: “Şehit haberleri geldiği zaman yüreğimiz dağlanırken, karşı koğuştaki teröristlerden sevinç naraları geliyor. Bu bizi kahrediyor.”

17-25 Aralık büyük yolsuzluk operasyonunda görev aldıktan sona geçen yıl sahur operasyonunda tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne konan eski Şırnak TEM Şubesi Amiri Oğuzhan Ceylan, açık görüşte bir araya geldiği eşi Nehire Ceylan’la son günlerdeki terör olaylarına ilişkin mesaj gönderdi. Şehit haberlerinden dolayı eşinin üzüntülü olduğunu söyleyen Nehire Ceylan, “Çünkü eşim yıllarca terörle mücadelede çalıştı. Şırnak’ta beraber çalıştığı polis memuru arkadaşlarından birinin şahadetini öğrenmiş çok üzgündü. Üzgün olmasının bir sebebi de böyle bir zamanda kendilerinin tutsak olup çalışamıyor olmaları. Görevinin başında olup görevini hakkıyla yerine getirseydi belki bu kadar üzüntülü olmazdı. Eşimin iki sebepten dolayı çok üzüntülü olduğunu gördüm. Kendisi şunları söyledi, ‘Şu süreçte şehit haberleri yüreğimizi dağlarken biz burada tutsak bulunarak bir kat daha üzülüyoruz. Şu an terörle mücadelede olmamız gerekirdi. Bu bizi kahrediyor.’ Eşim ve arkadaşları şu anda terör örgütü üyeleriyle aynı koğuşları paylaşıyorlar. Şehit haberleri geldiği zaman bizimkilerin yüreği dağlanırken, teröristlerden sevinç naralarının geldiğini söyledi. Bu onu kahretmiş.” diye konuştu.

Yapılanların insanlığa sığmayacağını ifade eden Ceylan, şöyle devam etti: “Vicdansız bir zulümdür. Hem hapse atıyorsunuz yılladır terörle mücadelede çalışmış polis memurlarını, amirlerini müdürlerini hem de onları teröristlerle aynı çatı altında bulunduruyordunuz. Ülkenin şu an içinde bulunduğu durum, eşim ve arkadaşlarının ne kadar doğru işler yaptıklarını ve ak pak olduklarını gösteriyor.”

Eşi ve arkadaşlarının Adana Pozantı’da şehit olan polis memuru için hatim yaptıklarını belirten Ceylan, eşi Oğuzhan Ceylan’ın iletilmesini istediği taziye mesajını okudu. Meajda şu ifadeler yer aldı: “Cesur, vatansever, örnek kişiliğiyle tanıdığım Serdar Kazar kardeşimle birlikte Şırnak TEM şube de çalışma şerefine nail oldum. Yüce Allah’tan şahadetini kabul etmesini ve bizlere de şefaatçi olmasını temenni ederek muhterem eli öpülesi ailesine başsağlığı diler, Silivri’de dualarımızın kendisiyle olduğunu iletirim.”

Gözyaşlarına hakim olamayan Nehire Ceylan, “Bu süreçte Türk halkına seslenmek istiyorum. Yıllarca terörle mücadele etmiş polis memurlarının, amirlerinin teröristlerle Silivri Cezaevi’nde aynı koğuşta işi ne? Bu zulmün sebebini ve mantığını anlamış değiliz. Bizimkiler şehadet haberlerini duydukça dua ve hatim ediyorlar. Karşı koğuşta sevinç naralarının sesleri geliyormuş. Bunu da Türk halkıyla paylaşmak istiyorum.” dedi.