Türkiye’yi sarsan yolsuzluk operasyonunun ardından tutuklanan emniyet mensuplarından Oğuzhan Ceylan’ın oğlu Bedirhan Ceylan, babasına şiir yazdı. Küçük Bedirhan’ın cezaevi önünde okuduğu şiir duygulandırdı.

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan emniyet mensuplarından bazıları, aileleriyle hasret giderdi. İki kez serbest kamasına rağmen 3. kez düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan Emniyet Amiri Oğuzhan Ceylan’ın oğlu Bedirhan Ceylan da, annesiyle birlikte babasını cezaevinde ziyaret etti. Bedirhan Ceylan’ın cezaevi önünde babası için yazdığı şiir duygulandırdı. Küçük Bedirhan’ın şiiri şöyle:

”Yapılan haksızlığa seyre mi durulur,
Yoksa önünde kalkan mı olunur?
Yiğitlerin hası kahramanı bugünde mi belli olur?
Söyle yiğidim, bu dava ne zaman son bulur?
Bir Yusuf ki bakar mahpushane camından,
Sönmez bir Işık onun canından,
Koskoca yiğidi devirebilir mi kötü kalpli düşman?
Sakın boynunu eğme, vazgeçme bu davadan!”

Olanları anlamakta güçlük çektiğini belirten Oğuzhan Ceylan’ın eşi de, “Eşim üçüncü gözaltından sonra cezaevine alındı. Aynı suçtan beraat verilen suçtan tutuklandı. Tutuklanma sebebini anlamış değil. Çünkü ülkesine hizmet etmekten başka hiçbir şey yapmayan, verilen görevleri yerine getiren bir emniyet amiriydi. Çocuklarla birlikte gelip gidiyoruz, güzel günleri bekliyoruz. Eşim terör uzmanıydı, yıllarca terörle mücadelede çalıştı. Savcımıza ilgili yapılan operasyona çok üzülmüş. Keşke bize imkan verilse de çıkıp onu kurtarıp tekrar dönseydik dediklerini ifade etti. Dışarıdaki arkadaşları da fotoğrafından teröristleri tanıdı. Bu onların işlerini çok iyi yaptığını gösterir. Biz hiçbirimizin kimsenin burnunun kanamasını istemiyoruz. Bu olaya gerçekten çok üzüldük. Emniyet camiası olarak onlar bizden çok çok daha fazla üzüldüler. "Keşke görevimizin başında olup da biz elimizden geleni yapsaydık." şeklinde konuştu.



‘ZİNDANDA OLMAK HİÇ BU KADAR ŞEREFLİ OLMAMIŞTI’

Sahur operasyonu kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen eski İstanbul Terörlü Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse’nin eşi Semra Köse de, çocuklarıyla birlikte eşini cezaevinde ziyaret etti. Semra Köse, çocuklarıyla birlikte yaptığı ziyaret sonrası eşinin moralinin oldukça yüksek olduğunu söyledi. “Zindan da olmak hiç bu kadar şerefli olmamıştı. Eşlerimize güveniyoruz. Bu zulmün daha fazla sürmeyeceğine ümit ediyoruz. Ülkemiz adına güzel günlerin gelmesini bekliyoruz. Bizim için yine bir moral günüydü. Onlardan moral alıp çıktık.” diyen Köse, konuşmasını şöyle sürdürdü. “Ümitleri hiçbir zaman bitmedi bitmeyecekte. Ülkemiz adına güzel günlerin çok kısa zamanda geleceğini ümit ediyorlar. Sadece son gündem Türkiye'de yaşanan terör olayları, savcımızın şehit edilmesi ile ilgili çok üzgünler.”

‘ZULMEDENLER, BİRGÜN HUKUK KARŞISINDA HESAP VERECEK’

22 Temmuz'dan beri ailelere ve eşlerine akıl ve mantığın kabul edemeyeceği zulümler yapıldığını belirten Köse, bu zulümleri yapanların bir gün hukuk önünde hesap vereceğine inandığını belirtti. Bu yapılanlara üzüldüklerini ancak eşlerinin yanlış bir şey yapmadıklarını söyleyen Köse, “Biz bu yapılanlara üzülüyoruz ama eşlerimiz ne yaptıklarını bildiği için vicdanımız rahat. Bu hukuksuzluklara imza atanların ailelerine üzülüyoruz. Haklı olduğumuz için biz bu duruma katlanıyoruz.” dedi. Daha sonra, eşimin her zaman “Yaptığım hiçbir şeyden pişman değilim. Attığım her imzanın arkasındayım. Hukuksuz hiçbir iş yapmadım." dediğini aktardı.

Eskiden bir tane Yassıada Hakimi Salim Başol’un olduğunu belirten Köse, şimdi Salim Başol'lerin sayısının çoğaldığını ifade etti. Farklı günler yaşandığını belirten Köse, “Eskiden babalar yaptıkları hatalar yüzünden çocuklarını evlatlıktan reddediyordu. Ama öyle inanıyorum ki önümüzdeki günlerde şimdiki çocuklar, babalarını babalıktan reddedecek ve birçok çocuk babasıyla aynı soyadı taşımamak için soyadını değiştirecek.” ifadelerini kullandı.