Terör ve yolsuzluğu soruşturan polisleri hedef alan operasyon kapsamında tutuklu bulunan eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınması sonrası yapılan operasyonu eleştirdi. Ergüder, “Savcı yaşatılabilirdi ancak operasyon tercih edildi.” dedi.

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Tufan Ergüder, eşi Hacer Ergüder, babası Şefik Ergüder, annesi Naile Ergüder ve yakınları, hasret giderdi. Ancak memleketten oğullarını görmeye gelen baba Şefik ve anne Naile Ergüder kimlikleri olmadığı gerekçesiyle oğullarıyla görüştürülmedi.

Çıkışta basın mensuplarına konuşan Ergüder'in eşi Hacer Ergüder, eşinin gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduğunu söyledi. Eşinin Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alındıktan sonra şehit edilmesiyle ilgili, "Tabii ki gündeme dairde konuştuk. Savcının vefat etmesinden dolayı çok üzgünler. Başsağlığı dilediler. Bu olayla ilgili iki tane menfaat gözetilmesi gerekiyordu dediler. Bunun bir tanesi savcının yaşaması, diğeri de örgütün propaganda yapmaması için bu şeyin bir an evvel sonlandırılması bir an evvel operasyon yapılması yani. Tabi ki ilk tercih edecek olmasına rağmen onlar ikinci şıkkı tercih ettiler bu şekilde bir yorum yaptılar. Bu şekilde yani onun haricinde moralleri iyi." diye konuştu.

Bu arada, Ergüder’in anne ve babası, kimlikleri olmadığı gerekçesiyle oğullarıyla görüştürülmedi. Daha önce defalarca göz taramasından geçirildikleri için yetkililerin inisiyatif kullanılabileceğini söyleyen Hacer Ergüder, sözlerini şöyle sürdürdü: "Moralleri iyiydi sürecin geçmesini, sonlanmasını bekliyorlar. Tabii ki haksız yere içeride yatıyorlar bunun farkındalar. Bugün kayınpederimle kayınvalidem memleketten geldiler. Yaşlı insanlar unutabiliyorlar nüfus cüzdanlarını getirmeyi unutmuşlar. Fakat rica etmemize rağmen ve defalarca girip çıkmalarına rağmen buraya daha önceleri nüfus cüzdanlarıyla almadılar. Tabi yani bir inisiyatif kullanabilirlerdi. Neticede bunların her seferinde, her giriş çıkışlarında göz taraması yapılıyor kayıtları var. Maalesef alınmadılar onlar da üzüldüler tabi."