Terör ve yolsuzluğu soruşturan polislere yönelik sahur operasyonunda gözaltına alınıp 8 aydır tutuklu bulunan emniyet müdürü Özgür Açıkgöz’ün çocukları, babalarının doğum gününü cezaevinde kutladı.

Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Özgür Açıkgöz, Silivri Cezaevi’ndeki açık görüşte eşi Özlem Açıkgöz, çocukları Cihangir, Numan ve Zehra ile hasret giderdi. Cezaevinde iken dünyaya gelen 7 aylık Numan’ı demir parmaklıklar arkasında gören Açıkgöz’e eşi ve diğer çocukları bir de sürpriz yaptı. 'İyi ki doğdun baba' yazılı kağıtları babalarına göstermesiyle duygulanan Özgür Açıkgöz, 40. yaşına cezaevinde girdi.

Ziyaret sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Özlem Açıkgöz, "Eşim ve arkadaşları 8 aydır içeride. Cezaevinde ne kadar iyi olunabilirse o kadar iyiler. Ama güzel şeyler olacağına inanıyorlar. Bugün babamızın doğum günüydü. Aslında bunu çok kutlamazdık ama çocuklar için bu çok önemliydi. Küçük yazılar hazırladık, babalarının doğum günlerini kutlayabildikleri kadarıyla kutladılar. Eşim için en güzel hediye; çocukları bir arada görmesi oldu." dedi.

Eşi ve arkadaşları ile ilgili iddianamenin bir türlü hazırlanamadığını söyleyen Açıkgöz, "Dört gözle bunun hazırlanmasını bekliyoruz. Eşlerimiz casusluk yaftasıyla, sözde hukuksuz dinleme yaftasıyla içeri girdi. Ancak bu insanlar mahkeme kararı ile hareket ettiler. Bu suç mu ki içerideler? Sanırım suç ki içerideler. Bunu mahkeme kararı ile hukuki olarak yaptıkları için içerideler." ifadelerini kullandı.