17 - 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması sonrasında polislere yönelik yapılan operasyonlar eşlerine de sıçradı.
Eskişehir’de polislere yönelik operasyon kapsamında tutuklanan eski İstihbarat Şube Müdürü Mustafa Arık’ın ardından şimdi de eşi N. Arık evinde makul şüpheli sıfatıyla gözaltına alındı. Savcının talimatıyla makul şüpheli sıfatıyla gözaltına alınan ve 9 aylık bebeği bulunan N. Arık, önce emniyete ardından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldü. Gözaltındaki polis eşinin avukatına emniyetteki ifade alma işlemi sırasında engelleme yapıldığı iddia edildi.

Eskişehir’de 27 polisin gözaltına alınıp iki ayrı mahkemece ‘tutuklamayı gerektirecek bir durum olmadığı’ için serbest bırakıldığı operasyondan 2 ay sonra iddianame hazırlandı. 3 bin sayfalık soruşturma da bir kelime dahi örgüt ifadesi geçmezken, bu kez savcı iddianameyi örgüt suçundan hazırladı. İddianame, 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Ancak 3 bin sayfalık soruşturma dosyasında yer almayan ‘örgüt’ten iddianameyi kabul eden 1. Ağır Ceza Mahkemesi, bu kez 3 polisin tutuklanmasını istedi. Müdürlerden Mustafa Arık tutuklanarak cezaevine gönderildi. 27 polise emniyet ve savcılık sorgularında ‘örgüt’ suçundan hiçbir soru sorulmadığı, ‘örgüt’ ifadesinin hiç geçmediği ortaya çıktı.

Bugün akşam saatlerinde, tutuklu eski İstihbarat Şube Müdürü Mustafa Arık’ın eşi N. Arık evinde makul şüphe gerekçesiyle gözaltına alındı. Savcının talimatıyla makul şüpheli sıfatıyla gözaltına alınan ve 9 aylık bebeği bulunan N. Arık, önce emniyete ardından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldü. N. Arık, avukatı eşliğinde TEM Şube’de makul şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

N. Arık’ın ifadesinin alınması sırasında bazı hukuksuzluklarında yaşandığı öğrenildi. İfadeyi alan polislerin ifade işlemi sırasında N. Arık’ın avukatına söz hakkı vermediği kaydedildi. Şüphelinin bu esnada ifadesini verme işleminin kısıtlandığı belirtildi. Bu husus ifade tutanağına kayda geçirildi.

Bu arada, N. Arık’ın terör eylemi ve faaliyeti, suçluyu koruma nedeniyle şüpheli sıfatıyla gözaltına alınıp, ifadesinin alındığı belirtildi. Emniyetteki ifadesi tamamlanan N. Arık’ın daha sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.