Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Mehmet Baransu, diş tedavisi için hastaneye getirildi. Ellerinde kelepçe olan Baransu, “Her gün şehit gelen bir yerde ne söyleyeyim.” diye seslendi. Hastane güvenlik görevlileri Baransu’yu çektirmemek ve konuşturmamak için etten duvar ördü. Gazetecilerin görüntü almaması için şemsiye tutan güvenlikçiler, Baransu’nun konuşmasını da engelledi.

Balyoz darbe planı haberleri nedeniyle 169 gündür cezaevinde bulunan Mehmet Baransu, diş tedavisi için Selimpaşa Devlet Hastanesi’ne getirildi. Hastane bahçesinde görüntü almak isteyen basın mensuplarını güvenlik görevlileri engelledi. Güvenlik görevlisi kadın, elindeki şemsiyeyle hastane bahçesi dışında görüntü almaya çalışan kameramanın önünde durdu. Kameraman, “Burası hastane dışı değil mi? diye tepki gösterince, güvenlik görevlisi, “Valla ben bekliyorum.” diyerek engellemeye devam etti.

Görevliler, elinde kamera veya fotoğraf makinesi olmayan muhabiri de diş polikliniği önünden uzaklaştırmaya çalıştılar. Sesimizi kaydediyorsunuz diyen bir güvenlik görevlisiyle bir muhabir arasında sözlü tartışma yaşandı. Elinde mikrofon olan muhabiri, insanları gizli gizli dinlemekle suçlayan güvenlik görevlisi, “Benden izin almadan ses kaydı alıyorsun, kurumdan da izin almadınız. Baransu’yu da çekemezsiniz. Kurumdan izin almamışsınız. Röportaj yapamazsınız.” diyerek uzaklaştırmaya çalıştı.

Muhabir de, “Ne yapayım ben senin ses kaydını, bu mikrofon ve ben de muhabirim. Bunun bende kalması normal. Bana burada bir vatandaş olarak durmanın yasak olduğuna dair belge getir. Siz şimdi engellediniz diye ödül mü verecekler? Ben hastane bahçesindeyim, elimde bir telefon ya da kamera yok. Beni buradan çıkartamazsın.” diyerek uygulamaya karşı çıktı.
Eli şemsiyeli güvenlik görevlisi kadın, “Bizim başımızdakiler ne diyorsa o. Ekmek davama uğraşıyorum arkadaşım.” dedikten sonra görüntü alan kameramanı telefonla kayda aldı.

Bu sırada jandarmalar eşliğinde diş kontrolünden çıkan Baransu, “Arkadaşlar, vallahi her gün şehit gelen bir ne söyleyeyim yani.” dedi. Bu sırada konuşması engellenen Baransu, “Elinizi çeker misiniz.” diyerek tepki gösterdi.

İçinde Baransu’nun bulunduğu cezaevi aracı hastane bahçesinden çıkana kadar, elinde şemsiyeyle aracın önünden ayrılmaması dikkat çekti.

BAŞKOMİSER ALİ KAVLAK DA HASTANEDEYDİ

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını yapan polislerden Başkomiser Ali Kavlak da diş tedavisi için Selimpaşa Devlet Hastanesi’ne getirildi. Teslim olduğunda, “Allah, bize bu zulümleri yapanlara uzun uzun ömürler versin ki bunun hesabını soralım. Ve bu millet, kim hain, kim korkak, kim casus yakın bir gelecekte bunu görsün. Çalıyor ama çalışıyor büyüsüne kapılan bu millet, inşallah çok yakın gelecekte çalanları da çalışanları da hizmet edenleri de tanıyacaktır.” sözleriyle medyada yer almıştı.