17 Aralık büyük yolsuzluk soruşturmasında görev alan Komiser Erkan Palas’n eşi Ayşe Palas, “İddianameyi hazırlayamıyorlar çünkü ortada bir suç yok. Ancak bu şekilde arafta bırakarak içeride polisleri tutabiliyorlar.” dedi.

Sahur operasyonuyla tutuklanan Komiser Erkan Palas’ın eşi ile Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında tutuklanan eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in eşi, Silivri Cezaevi’nde eşleri ile görüştü.

Görüş sonrası konuşan Erkan Palas’ın eşi Ayşe Palas, hala iddianame hazırlanmamasına tepki gösterdi. Ayşe Palas, “Eşimin söylemek istediği mesaj 9 aydır hala iddianamenin yazılmamış olması. Bizi herhangi bir şekilde farklı farklı sıfatlarla yaftaladılar. Yaftaladıkları şeyin ne olduğu araştırılsın denildiğinde kendileri öncelikle bundan kaçtılar. Biliyorsunuz Mecliste bu ‘paralel’ denilen olayın ne olduğu araştırılması için çok çaba gösterildi ama ilk başta buna ret cevabını veren kendileri oldu. İddianameyi hazırlayamıyorlar çünkü ortada bir suç yok. Ancak bu şekilde arafta bırakarak içeride polisleri tuta biliyorlar.” diye konuştu.

Yapılanın apaçık bir zulüm ve haksızlık olduğunu dile getiren Palas, “Sadece son olarak şunu söyleyeceğim: Ben, açıkçası çok fazla tarih bilgisi olan birisi değilim ama bu süreçte ister istemez farklı şeylere merak saldık. Tarihte hiçbir zalim hükümdarın zulmü güzelliklerle bitmemiş, hep kendi adlarına hüsran yaşamışlar. Biz kendimizi geçtik, artık onların adına üzülüyoruz.” ifadelerini kullandı.