Silivri Cezaevi'nde eşleri ile görüşen polis yakınları, tutuklu polislerin bayram mesajlarını ve duygularını paylaştı. Eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın eşi Nuray Ardıç, eşine Türkiye'nin şu anki durumunu nasıl okuduğunu sorduğunu belirterek "Kritik zamanlarda Türkiye'deki gerçekleri iyi okusunlar. Anlatıldığı gibi değil gerçekler. Bu insanlar neden şu anda burada. Operasyonu yapanlar neden tutsak tutuluyor. Bunu iyice araştırsınlar. Kim haklı kim haksız ortaya çıksın istiyorum. Hukuk hiç bir zaman ölmez. Hukuk çok kindardır. Bugün kendisine zulmedenlerden döner bir gün mutlaka intikamını alır." dedi.

Bayram ziyareti için Silivri Cezaevi'ne gelen Nazmi Ardıç'ın annesi Ayşe Ardıç, yurt dışına çıkan torununun bayramda babasıyla görüştürülmediğini belirterek tepki gösterdi. 'Adalet bu mu' diye soran Ardıç, "Dün torunum adliyeye gitti, bir öncesinde babası ile görüşmek için izin almaya. Amerika'ya gideceği için. Bugün 12'de uçağa bindi ama çocuğunu babasına göstermediler. Çocuğum buruk gitti. Bunu mu yapacaklardı bu muydu adalet. Bir çocuğu görüşecekti, dilekçe verdiler kabul etmediler. Ne vardı bir çocuk babasını görseydi, çocuğum ağlayarak gitti. Babamı göremedim, ona bir aydan beri sarılamadım, babaanne benim yerime de sarıl ve öp dedi. Yazık değil mi benim çocuğuma. 8 ay görmeden sesini duymadan geçirecek." şeklinde konuştu.

Eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı'nın eşi Esra Saygılı da bayram ziyaretinde bulundu. Ziyarete ilişkin açıklama yapan Saygılı şöyle konuştu: "Eşim gayet iyi, dün nasılsa bugün de öyle. Geç de olsa bayramlaştık, evlatlarımızla birlikte. İkinci ayrı geçirdiğimiz bayramımız. İnşallah bir sonraki bayramı birlikte geçiririz diye ümit ediyoruz. Görüşmemizde en çok çocuklarımız, gelecekleri ve Türkiye'nin geleceği gündeme geliyor."

Nazmi Ardıç'ın eşi Nuray Ardıç ta ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada cezaevi uygulamalarına büyük tepki gösterdi. Eşinin, yurtdışına çıkan oğlu ile görüştürülmediğini, görüş günlerinin kendilerinden habersiz değiştirildiğini söyleyen Saygılı, "Hüzünlü değildik, çünkü biz emniyet camiası olarak bir aile olduk. Çok güzel bir bayram geçirdik. Birbirimizle görüştük. Ramazanımız da hakeza çok güzel geçti. Eşlerimizin durumu da çok iyi. Eşime Türkiye'deki süreci nasıl okuduğunu sordum. Ben gerçekten Türkiye halkından şunu istiyoruz. Kritik zamanlarda Türkiye'deki gerçekleri iyi okusunlar. Anlatıldığı gibi değil gerçekler. Bu insanlar neden şu anda burada. Operasyonu yapanlar neden tutsak tutuluyor. Bunu iyice araştırsınlar. Kim haklı kim haksız ortaya çıksın istiyorum. Hukuk hiç bir zaman ölmez. Hukuk çok kindardır. Bugün kendisine zulmedenlerden döner bir gün mutlaka intikamını alır. Bu hukuksuzluğu yapan hakimler, savcılar, polisler kim varsa devletin kademelerinde bir gün mutlaka hesap vereceklerdir. Benim oğlum yurt dışına çıktı. 8 ay gelemeyecek. Bir hafta önce cezaevine görüşün öne alınması için başvurduk. Bize olmaz dediler, avukat bizi adliyeye gönderdi. Savcının dilekçeyi alacağını söylediler. Ama dilekçeyi almadılar ve beni geri gönderdiler. Ama dün biz 3 buçukta gelmiş olsaydık görüşebilecektik. Bize bugün sabah 9 buçukta sizin görüşünüz dündü dediler. Bizde nasıl olur dedik, bizim neden haberimiz yok dedik. Eşimin bile haberi yoktu. Ama biz dün gelseydik benim oğlum babasını görecekti. Gerçekten gözü arkada olarak, babasına sarılamadan gitti. Burada kesinlikle kimsenin birbirinden haberi yok. Nazmi Bey, dilekçe yazıyor, kabul ediliyor ama kimsenin bundan haberi yok." ifadelerini kullandı.

Emniyet Müdürü Kazım Aksoy'un eşi Sümeyye Aksoy da eşinin bayram mesajını paylaştı. Eşinden ayrı 3. bayramı geçirdiklerini, çocuklarının da yalnız kalmamaları için memlekete gönderdiklerini belirten Aksoy, "Hüzünlü bir bayram geçirdik ama onları moralli görünce biz iyi hissediyoruz. Onların tek derdi ülkenin durumu. Bugün Suruç'ta bir patlama olmuş onun derdindeler. Onların hemen çıkmak gibi bir derdi yok. Yeter ki ülkedeki sıkıntılar bitsin istiyorlar." dedi.

Eşinin mesajını paylaşan Aksoy, "2014 yılı Ramazan Bayramı adliye -7'nci kat nezarethanesinde geçti. 2014 yılı Kurban Bayramı Metris Cezaevi'nde geçti. 2015 yılı Ramazan Bayramı Silivri Cezaevi'nde geçti. 2015 yılı Kurban Bayramı'nı hep beraber özgürce ailece ve milletçe kutlamayı, birlikte büyüklerin ellerinden öpmeyi, birlikte çocukları sevindirmeyi diler, bugünlerin ileride hayırla yad edeceğimiz günler olması dileğiyle bayramını mübarek olsun." dedi.