Yolsuzluk operasyonununda görev aldıkları için tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konan eski emniyet amiri Oğuzhan Ceylan, ailesi ile görüştü. Gecikmeli bayramlaşma nedeniyle çocuklarının okula başlayamadığını belirten Oğuzhan Ceylan'ın eşi Nehire Ceylan, eşinin dün hangi çizgide ise bugün de aynı çizgide olduğunu söyledi.

Ziyaret sonrasında konuşan Ceylan, Zonguldak’tan geldiklerini ve bugüne verilen bayram ziyareti görüşmesi nedeniyle çocuklarının daha okula başlayamadığını söyledi. Nehire Ceylan, çocuklarının bu görüşmeden sonra okullarına başlayacağını belirtti. Bayram görüşmelerinin gecikmesine tepki gösteren Ceylan, “Bu görüşme bayramda olsaydı daha iyi olurdu ama ancak şimdi bayramlaşabildik.” dedi. Ceylan, “Ne söyleyebilirim ki, bizim bayramımız onların çıktığı gün olacak inşallah.” ifadesini kullandı.

‘EŞİMDEN ŞİKAYET DUYMADIM’

Tutuklu eşi ve diğer polislerin çok sabırlı ve tevekkül ehli insanlar olduğunu dile getiren Ceylan, “Şu ana kadar eşimin hiç şikayet ettiğini, neden buradayız dediğini bilmiyorum. Orada olmalarını bile vatana bir hizmet olarak gördükleri için hiç şikayet ettiklerini hiç duymadım. Diğerleri gibi eşim de gururlu ve yaptığı işten emin olduğu için başı çok dik, eşimle gurur duyuyorum. Çünkü gerçekten orada da vatanına hizmet etti. Şimdi burada bulunmakla da hizmet ediyor. Çünkü doğruluktan dürüstlükten ve yaptığı işten ayrılmadı. Dün hangi çizgide ise bugün de aynı çizgide bulunuyor.” şeklinde konuştu.

'GERÇEK BAYRAM ÜLKEYE GÜZEL GÜNLER GELİNCE OLACAK'

Tutuklu Eski Mali Şube Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy’un eşi Sümeyye Aksoy ise eşlerinin haksız bir şekilde tutuklanmasının gururunu yaşasalar da özellikle çocukların babalarının bu durumuna çok üzüldüklerini söyledi. Aksoy, bayramda yaptırılmayan görüşmelerin bugüne kaydırılması nedeniyle çocuklarının okula gitmenin yerine babalarını ziyaret etmeyi tercih ettiğini belirtti.

Aksoy, eşleriyle bayramı ayrı geçirmek hüzünlü olsa da, asıl hüznünün ülkenin karışıklık içerisinde bulunması diye konuştu. Eşlerinin tek derdinin ülkenin hali olduğunu dile getiren Aksoy, “ Eşlerimiz, ‘Ülkeye ne zaman güzel günler gelecek, bizim bayram o zaman olacak’ diyor.” diye konuştu.