Silivri’ye görüşe gelen polis yakınları, cezaevinin değiştirilmesine tepki gösterdi. Polislerin görevlerini hakkıyla yaptığı için tutuklandığını vurgulayan yakınları, yıldırma politikası uygulamaya çalıştıklarını belirtti.

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan polislerin eşleri ve yakınları, görüş gününde yine Silivri’deydi. Polis yakınları, kendilerine ve görevlerini hakkıyla yerine getiren polislere zulüm yapıldığını belirtti. Selman Yuyucu’nun eşi Emel Yuyucu, “Gerçekten onlar şu an zulmün son noktasındalar. Ama dua etmeye, bu ülke için düşünmeye devam ediyorlar.” dedi.

Ziyarete daha 40’ı çıkmamış bebeğini bırakarak geldiğini belirten Emel Yuyucu, “ Yapmak istedikleri şey belli; bir yaşam hakkı var eşlerimizin onları da ellerinden almaya çalışıyorlar. Su vermeyerek ya da çatal kaşık vermeyerek yapmaya çalıştıkları şey çok bariz artık. Zulümlerini arttırsınlar, Allah’ın da bir adaleti vardır.” İfadelerini kullandı. Yapılan haksızlık karşısından durumdan haberdar olan insanlardan empati yapmalarını istediklerini ifade eden Emel Yuyucu, “Bizi kendilerinin yerine koyup yaşadıklarımızı düşünmelerini istiyoruz. 25 günlük bebeğim var. Babasını daha geçen hafta görebildi, baba kokusunu geçen hafta hissedebildi.” şeklinde konuştu.

‘EŞLERİMİZLE GURUR DUYDUK’

Eşlerinin yaptıkları operasyonların arkasında olduklarını da belirten Yuyucu “ Eşlerimiz gerçekten görevini yaptığı için burada. En çok gurur duyduğumuz anları yaşıyoruz. Yaptıkları işin her zaman arkasındayız. Yeniden yapsa, bugün olsa, yine aynısını yapmasını isterdim. İnşallah çıkacaklar buralardan ve buralara suçluları getirecekler. Buralara kendi illeriyle koyacaklar. Gerçekten o günleri merak ediyoruz. O günlerin en kısa sürede geleceğini de biliyoruz, çünkü Allah’ın adaletine güveniyoruz ve ona güveniyoruz. Kimseden bir şey beklemiyoruz zaten.” dedi.

‘ZALİMİM ZULMÜ ARTIKÇA MAZLUMUN İZZETİ ARTAR’

Ziyarete gelen tutuklu komiser Mehmet Işık’ın eşi Semra Işık ise Silivri’de bir telefon görüşmesini bile artık çok görmeye başladıklarını söyledi. Semra Işık “ Bu hafta arayamadılar bizi. Soruyorum eşim bizi arayabilecek mi, hiç bir şey bilmiyorlar. Telefon görüşmemizi de elimizden almayı düşünüyorlarmış. Bu zulümdür. Soru sorduğumuzda cevap dahi veremiyorlar. Bilgileri yok. Her şey eksik. Madem böyle, neden acelece sevk ettiler, bekleseydiler, kaçan yok zaten. Bunlar zulüm için, bilmiyorlar ki zalimin zulmü arttıkça, mazlumun izzeti artar. Çamaşır almıyorlar. Sayıyla, çorap almıyorlar. Sadece 3 tane alıyorlar. Eskiden alınıyordu, bir şey soruyoruz belki haftaya alıyoruz diyorlar. Eşim moral olarak iyiler ama suçlularla aynı yerde kalmak istemiyorlar. Çünkü daha önce yakaladıkları suçluyla şu anda aynı konuma getirdiler. Bu konuma tepkililer.” ifadelerini kullandı.

‘SİLİVRİ ZULMÜN ADRESİ OLDU’

Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün kızı Elif Atayün ise “Silivri adeta zulmün adresine dönüştü.” dedi. Elif Atayün şöyle devam etti: “Bizlere, avukatlara haber verilmeden cezaevi değişikliği yapmışlar. Buraya polisler ve azılı PKK’lılar için yeni bir cezaevi yapmışlar. Bugün ve dün ziyaret ettik. Dün 11.30 gibi ziyarete gelen aileler ancak saat 20.00 gibi evlerine dönebildiler. Sistem oturmamış, bilgisayarları yok. Görevliler ne yapacağını bilmiyor. Hepsi birden çelişkili ifadeler veriyor. Hafta sonu çocuk görüşü yapılacak mı belli değil. 200 tane DHKPCli bayan mahkum getireceğiz dediler. Bu aceleyi anlamıyoruz. Nedeni nedir? Bugün suçlu yakınlarla bir araya getirildik. Bizim güvenlik durumumuz da tehlikede şu an. Sonu ne olacak belli değil. Ama moralleri çok iyi. Bizimkiler buradan çıkacak, hırsızlar bu cezaevine girecekler. Şu ana ciddi bir şekilde yıldırma politikası uyguluyorlar, ama ne içerdekiler ne de biz yılmadık. Dimdik ayakta duruyoruz, İlk nasılsak bugünde aynı şekilde mücadele edeceğiz.”