Silivri’de tutuklu bulunan polislerden eski İstanbul İstihbarat Şube Müdür Yardımcı Ahmet Öztürk'ün öksüz oğlu Hikmet Öztürk, babasının durumundan çok gelen şehit haberlerine üzüldüğünü söyledi. Ahmet Öztürk’ün üvey kayınvalidesi Arife Eser ise, “Bunlar bu ülkenin kahraman çocukları. İşte bazı kahramanları içeri attılar, ötekilerini de tabutlara koydular. Ama Allah’ın izniyle bu süreç bitecek.” dedi.

Babasının gözaltına alınmasının ardından önce 4,5 aylık anne karnındaki kardeşini sonra da annesi Ayşegül Öztürk’ü kaybeden Hikmet Öztürk, dördüncü göz altında tutuklanan babası Ahmet Öztürk’ü ziyaret etti. Ziyarete minik Hikmetin üvey ninesi Arife Eser ve amcası Mehmet Öztürk de hazır bulundu.

'İÇERİDE ŞEHİTLERDEN DOLAYI BÜYÜK BİR HÜZÜN VAR. VATAN EVLATLARI KATLEDİLİRKEN ONLARIN RAHAT OLMASI DÜŞÜNÜLEMEZ'

Ziyaret sonrasında konuşan Arife Eser, 23 Temmuz'da tutuklanan damadı Ahmet Öztürk'ün son olaylar nedeniyle ilk defa moralinin bu denli bozuk olduğunu gördüklerini söyledi. Tutuklu polislerin asıl üzüntüsünün gelen şehit haberleri ve ülkenin geldiği son durum olduğunu belirten Eser, “Onların kendileri ile ilgili bir derdi yok. Onlar kendilerinden eminler, onlar bu işlerin(tutuklanmalarının) sebebini biliyorlar. İçeride şehitlerden dolayı büyük bir hüzün var. Vatan evlatları katledilirken onların rahat olması düşünülemez. Onlar bu ülkeye aşık insanlar. Bu vatanı seven insanlar. Onlar Allah’ın izniyle tertemiz çıkacaklar.” ifadelerini kullandı.

'BAZI KAHRAMANLARI İÇERİ ATTILAR, ÖTEKİLERİNİ DE TABUTLARA KOYDULAR'

Şimdiye kadar iddianamenin hazırlanmamasına da tepki gösteren Eser, “İçinde hiçbir delil yerleştiremedikleri iddianameyi de hazırlayamazlar. Bu insanların hayatı belli. Banka hesaplarından evlerinin adreslerine kadar, çocukluklarından bugünlere kadar hiçbir karanlık ilişkileri olmayan çocuklar. Bunlar bu ülkenin kahraman çocukları. İşte bazı kahramanları içeri attılar, ötekilerini de tabutlara koydular. Ama Allah’ın izniyle bu süreç bitecek” diye konuştu.

'BİR BAYRAMDA İÇERİ ALDILAR İNŞALLAH İKİNCİ BAYRAMDA BAYRAMI HEP BERABER KUTLARIZ'

Ziyarete gelen Ahmet Öztürk'ün ağabeyi Mehmet Öztürk ise kardeşi ve değer polislerin mahkemeye çıktıkları ilk gün serbest kalacakları inancında olduğunu söyledi. Öztürk, “İnşallah bayramda hep beraber olacağımıza inanıyorum. Türk adaletine güveniyorum. İnşallah hak yerini bulacak ve kardeşimin suçsuz olduğu meydana çıkacak. İnşallah dışarıda görüşeceğiz. Bir bayramda içeri aldılar inşallah ikinci bayramda bayramı hep beraber kutlarız.” temennilerinde bulundu.

Ahmet Öztürk'ün öksüz oğlu Hikmet Öztürk ise ziyaretten dolayı babasını çok mutlu olduğunu söyledi. Babasının kendisini çok sevdiğini belirten minik Hikmet “İstediğimiz kadar görüştük. Her şeyi birbirimize anlattık.” dedi. Hikmet, babasına kavuşma konusunda ise umutlu konuştu: “Umarım fazla uzun sürmez. Bir ay, iki ay ancak sürer.” dedi. Şehit haberlerine ise çok üzüldüğünü belirten Hikmet, ”Babamın durumu geçici olduğu için şehitlere daha çok üzülüyorum.” ifadesini kullandı.