Terör ve yolsuzluğu soruşturan polisleri hedef alan sahur operasyonu kapsamında tutuklanan emniyet mensuplarını yakınları açık görüş için Silivri Cezaevi'ne geldi. Görüşme sonunda konuşan komiser yardımcısı Hüseyin Korkmaz'ın annesi Ayşe Korkmaz, "Onlar içeride tarih yazıyorlar. Biz de şerefle ve gururla onları ziyarete geliyoruz. Gelip gitmemiz ne kadar sıkıntılı ve zor olsa da şerefli bir çocuğumuzu ziyarete gelmek bizi çok mutlu ediyor." dedi.

Sahur operasyonu kapsamında tutuklanan polisler, bugün aileleriyle açık görüşte bir araya geldi. Tutuklu polis Hüseyin Korkmaz'ın Güney Koreli eşi Leyla Korkmaz, eşinin durumunun gayet iyi olduğunu fakat uzun süredir babası içerde olduğu için 1 yaşındaki kızı Dilruba'nın babasından uzaklaştığını anlattı. Kızının görüşlerde artık babasına gitmemeye başladığını belirten Leyla Korkmaz, "Babası da çok üzüldü. Mesela bugün gitmemek için kucağımda çok ağladı. Babasının yüzünü unuttu. Dilruba 1 yaşında. Neredeyse 6 aydır babasız yaşıyor. Ömrünün yarısını babasız geçirmiş durumda. Hem de hukuksuz bir şekilde." sözleri ile yaşadığı üzüntüyü dile getirdi. Silivri Cezaevi'nde yatan polislerin 25 Aralık'tan dolayı içeride kaldıklarına dikkat çeken Korkmaz, eşinin 17 Aralık'a baktığını ve bu durumun alakasız olduğunu söyleyerek, "Artık bu hukuksuzluğun bitmesi gerekiyor." dedi.

Aylardır iddianame yazılmaksızın eşinin içeride yatmasına tepki gösteren Korkmaz, "Benim bildiğim bir ay içerisinde iddianamenin hazırlanması gerekiyor. 5 ay hukuka aykırı bir şey. Vicdan olarak, insanlık olarak aykırı bir şey diye düşünüyorum." diye konuştu. Yabancı uyruklu olduğu için her hafta görüş nedeni ile bakanlıktan dilekçe ile izin aldığını söyleyen Korkmaz, "İçeride olup da eşi benimle aynı durumda olanların hiçbiri bakanlıktan izin alıp görüşmüyor. Bunun bir örneği yok." ifadelerini kullandı.

ONLAR TARİH YAZDI BİZ DE ŞEREFLE ZİYARETLERİNE GELİYORUZ

Oğullarını görmek için Aydın'dan geldiklerini belirten Komiser Hüseyin Korkmaz'ın annesi Ayşe Korkmaz, "Onlar içeride tarih yazıyorlar. Biz de şerefle ve gururla onları ziyarete geliyoruz. Gelip gitmemiz ne kadar sıkıntılı ve zor olsa da şerefli bir çocuğumuzu ziyarete gelmek bizi çok mutlu ediyor. Kokladık, görüştük, hasret giderdik." diye konuştu. 89 yaşındaki babasına baktığı için Aydın'dan oğlunun her görüşüne gelemediğini söyleyen Ayşe Korkmaz, 2 ayda ancak ziyarete gelebildiklerini kaydetti. Anne Korkmaz sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok özlüyoruz ama artık bu sürecin geçeceğine inanıyoruz. Bize sabretmek düşüyor. Rabbime de güveniyoruz. Bu işten tertemiz çıkacaklarına inanıyoruz."

Hüseyin Korkmaz'ın babası Mustafa Korkmaz ise, "Elhamdülillah oğlumuzu gördük. Mutluyuz. İçerdekilerin de moralleri gayet iyi. Onlarda sabırsızlıkla iddianamenin yazılmasını bekliyorlar. Mahkemeye çıkmayı bekliyorlar. Suçsuz olduklarını biliyorlar. Vatan, millet, insanlık için güzel görev yaptıklarının da şuurundalar. Ondan dolayı da üzgün değiller. Gayet mutlular. Ama tek üzüldükleri şey iddianamenin yazılmaması. Mahkemeye çıkarılmamaları." şeklinde konuştu.

Baba Korkmaz, "Bütün peygamberlerin ortak bir sözü vardır. Utanmadıktan sonra istediğini yap. Utanmadıktan sonra istediklerini yapsınlar." diye seslendi.