Terör ve yolsuzluğu soruşturan polislere yönelik operasyon kapsamında Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan emniyet mensupları Selman Yuyucu ve Ramazan Avşaroğlu'nun hamile eşleri, açık görüştü eşleriyle bir araya geldi. Eşinin moralinin iyi olduğunu belirten ve bir ay içinde doğum yapmaya hazırlanan Emel Yuyucu, "Yaşadığımız şey az buz şey değil. Bir iftira yüzünden bu kış günü şuraya gelip bu zulmü çekiyoruz." dedi.

Silivri Cezaevi'nde bugün terör örgütü Selam Tevhit soruşturmasını yürüten ve tutuklanan polisler için açık görüş günüydü. Bir çoğu İstanbul dışından gelen tutuklu yakınları, tutuklu polisleri görebilmek için Silivri Cezaevi'ne geldi. Soğuk havaya rağmen yakınlarıyla kısıtlı zaman diliminde bir araya gelen tutuklu yakınları, ziyaret sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Komiser Selman Yuyucu ve polis memuru Ramazan Avşaroğlu'nun hamile olan eşleri Emel Yuyucu ve Hilal Avşaroğlu, duygularını dile getirdi.

Eşinin Şubat ayında tutuklandığını belirten Hilal Avşaroğlu, eşinin moralinin iyi olduğunu belirterek adalet istediklerini söyledi. Avşaroğlu, "8 aylık hamileyim. İnşallah çıkacaklar ama çocuğumun doğumunu herhalde göremeyecek. Adalet istiyoruz, başka bir şey değil. Bunların artık son bulmasını istiyoruz. Hukuk eninde sonunda yerini bulacak. Suçlular dışarıda, suçsuzlar içerde. Böyle bir ülkenin de Allah yardımcısı olsun! Eşimi sırf görebilmek için 8-9 saatlik yoldan geliyorum. Çok zor oluyor. Doğumuma bir ay kaldı. Sırf görebilmek için bu zorluklar geldik. Belki öbür aya gelemeyeceğim. Bu yüzden de vicdan diyorum başka bir şey demiyorum." dedi.

‘DOĞUM İHTİMALİNE KARŞI BEBEĞİN EŞYALARINI YANLARINDA GETİRDİLER’

Tutuklu polisin annesi Bahar Avşaroğlu da, gelinini ziyaret sırasında yalnız bırakmadı. Her ihtimale karşı doğum yapabilir diye gelini İstanbul'a gelirken bebek eşyalarını da yanında getirdiğini belirten anne Avşaroğlu, "Vicdanen çocuğum da ben de rahatım. Bu süreç geçecek ve adalet yerini illaki bulacak. Buraya gelirken üzgündüm ama onları görünce moralim düzeldi. Onların morali benden iyi canları sağ olsun! Alnımız ak başımız dik, dik durmaya da devam ediyoruz. Sonuç güzel olacak ,onu biliyorum." şeklinde konuştu.

‘OĞLUM ÇALIP ÇIRPSAYDI ‘SEN YAPTIN CEZANI ÇEK’ DERDİM’

Oğlunun terör örgütü üyeliği ile suçlanmasını haksızlık ve adaletsizlik olarak değerlendiren Bahar Avşaroğlu, "Çocukları suçsuz yere tutuyorlar o üzüyor beni. Oğlum çalsaydı çırpsaydı haksızlık yolsuzluk yapsaydı 'Oğlum sen yaptın cezanı da çek' derdim. Suçsuz olduğu için kabullenemiyorum." ifadesini kullandı.

Komiser Selman Yuyucu'nun eşi Emel Yuyucu ise, bir iftira nedeniyle bunca zahmete katlanmak zorunda bırakıldıklarını belirterek yaşadığı stres nedeniyle karnındaki 8 aylık çocuğunun sağlığından endişe ettiğini ifade etti. Daha önce çocuğunu kaybettiğini ve yine aynı durumu yaşamak istemediğini anlatan Yuyucu, "Yaşadığımız şey az buz şey değil. Bir iftira yüzünden bu kış günü şuraya gelip bu zulmü çekiyoruz. O içeride iken biz burada ne kadar iyi olabiliriz. Stres oldukça bebeğimin sağlığı da tehlikeye giriyor. Bu zulmü bize reva görenler bunların altında imzası olanlar, bu işe bir nokta dahi atanlar bunun hesabını veremeyecekler. Bunların hepsine bir gün geri dönüşüm olacak inşallah. Eşimin durumu iyi, haklı olmanın verdiği gurur var. Ama bu zulmü çekiçte buraya geldiğimiz için üzülüyoruz. Ama Allah'ın adaletine güveniyoruz. İnşallah çıkacaklar ve onları burada mehter takımı ile karşılayacağız." ifadelerini kullandı.

Eşinin 3 kez gözaltına alındığını ve sonunda da tutuklanarak buraya gönderildiğini söyleyen Yuyucu, "Selam Tevhit dosyasına sözde diyenler kalkıp bize terör örgütü deyip tutukluyorlar. Bunu bize reva görenlere eminim Allah'ın da reva göreceği şeyler vardır." diye konuştu.

Yuyucu ayrıca eşinin sevenlerinden dua beklediğini de sözlerine ekledi.