Eski Mali Şube Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy’un eşi Sümeyye Aksoy, son dönemde artan şehit haberlerinden eşi ve kendisinin çok üzüldüklerini, tutuklu polislerin ülkenin gidişatından endişe duyduklarını söyledi. Aksoy, "Her gün şehit haberleri geliyor. Aşırı ve toplu şehit haberlerinin gelmesi onları çok üzüyor. Bütün terör uzmanları içeride şuanda. Hepsinin eli kolu bağlı. En büyük dertleri o şuanda. Gözyaşlarımız Silivri'deki eşlerden ziyade şehitler için.’’dedi.

Samanyolu Yolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve tutuklu polisler, açık görüş gününde yakınları ile görüştü. Görüşme sonrası açıklama yapan Eski Mali Şube Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy’un eşi Sümeyye Aksoy, şehit haberlerinin gelmesiyle eşinin ve kendisinin üzüntülü olduğunu belirterek, ‘’Onların tek derdi şuanda şehit haberlerinin artması. Her gün şehit haberleri geliyor. Aşırı ve toplu şehit haberlerinin gelmesi onları çok üzüyor. Bütün terör uzmanları içeride şuanda. Hepsinin eli kolu bağlı. En büyük dertleri o şuanda. Artık çocuk, eş dışarıdakilerden ziyade önce öyle bir hasretleri vardı. Ülkenin gidişatından kötü olmasından dolayı büyük endişeleri ve sıkıntıları var. Yaptıkları tek şey dua içeride. Bizim çıkmamız içeride kalmamız çok önemli değil. Bizde dua ediyoruz. Gündemin bu kadar şehit haberleriyle dolu olması bizi üzüyor. Maalesef iddianame yazılmadı şuan. Ne zaman yazılacağı da belli değil. Rabbimden isteğim her şeyin gerçeklerin anlaşılması. Ülkenin bu şehit haberlerinin son bulması.’’ ifadelerini kullandı.

Kendilerini şehitlerin anneleri yerine koyduklarını belirten Aksoy, ‘’Eskiden eşimin terörde çalıştığı yıllarda operasyon bile yapılmıyordu neredeyse. Bitmişti terör. Bir şey kalmamıştı. Ama şuanda hergün Suruç olaylarından sonra iki ay geçti neredeyse şehit haberi almadığımız gün yok maalesef. Gerçekten çok üzdü bizi. Gözyaşlarımız Silivrideki eşlerden ziyade şehitler için. Onların anneleri yerine koyuyoruz kendimizi. Tek derdimiz onlar şuanda.’’ şeklinde konuştu.

Samanyolu Yolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın oğlu Sıdkı Karaca ise şunları söyledi: "Bugün 267'inci gün. Neredeyse 9 ay bitti babam tutuklu. 9 ayı geçti hala bir iddianame hazırlanmadı. Biz savcı beye soruyoruz: "Neden iddianameyi hazırlamıyorsunuz?" Hazırlayamazlar çünkü ortada bir suç yok. Olamaz da zaten, hiçbir zaman Anayasal düzeni yıkmamış olan babama terör örgütü liderliği suçu isnat ediyorlar. Terör örgütü liderleri dedikleri insanlar dünya örneklerinde hep kaçmışlar. Bunun tam aksine babam kaçmadı, dedi ki: ‘Verilemeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Sorduğunuz her sorunun bir cevabı vardır. Kendi hür irademle geliyorum" Türk yargısına kendisini emanet etti. Ama Türk yargısı ne yaptı. Gözünü kapattı, kendi ayağına kurşun sıktı. 9 aydır babamı suçsuz yere tutuklu olarak misafir ediyor. Bu yapılan baskının zulmün bir an önce bitmesini, varsa bir suçu, tekrar söylüyoruz, iddianameyi hazırlayın ve deyin ki, 'Siz şu suçlar kapsamında, suçlusunuz, tutuklusunuz.' 9 ay geçmiş hala iddianame yok. Bu davanın hukuki bir dava olmadığını, siyasi bir dava olduğunu dünyanın değişik ülkeleri gördü. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Bugün yine 12 polis şehit oldu, geçtiğimiz gün askerlerimiz şehit oldu. Biz de bu zor günlerin geçeceğine inanıyoruz. Ülkemiz için dua ettiğini söylüyor. ‘’