17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrası gerçekleştirilen operasyonlarda tutuklanan emniyet mensupları, bayramda aileleriyle görüşme yapamayacak. Emniyet mensupları aileleriyle 20-21 ve 22 Temmuz’da gecikmeli olarak bayramlaşacak.

Ramazan ayı başında tutuklu polislere cezaevinde sahur yemeği verilmediği gündeme gelmişti. Bayramda da tutuklu polislerin aileleriyle görüşemeyeceği ortaya çıktı. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, tutuklu ve hükümlülerin aileleriyle yapacakları açık görüşmelerle ilgili genelge yayımladı. Genelgeye göre cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlüler yakınlarıyla 19-20-21-22-23-24 Temmuz tarihlerinde görüşebilecek. Genelge ile sadece bayramın 3. gününün açık görüşe alınması binlerce mahkumun aileleriyle bayramdan sonra görüşmesine neden olacak.

Genel Müdürlüğün genelgesi çerçevesinde cezaevi yönetimleri tutuklu ve hükümlülerin hangi gün görüşme yapacağını belirleyerek bilgilendirme yaptı. Ulaşılan bilgiye göre aralarında Yurt Atayün, Anadolu Atayün ve Nazmi Ardıç’ın da bulunduğu emniyet mensupları, bayramdan sonra aileleriyle bayramlaşacak.