17-25 Aralık büyük yolsuzluk operasyonu sonrası tutuklanan polislerin avukatları Silivri Cezaevi'nde müvekkilleriyle bayramlaştı. "İçeride ayrı bir bayram coşkusu ve sevinci var" diyen Avukat Ömer Turanlı, tutuklu polislerin kaleme aldığı bayram mesajını okudu.

Ramazan Bayramı nedeniyle tutuklu polislerin avukatları, bugün Silivri Cezaevi'ndeydi. Müvekkilleri ile bayramlaşan avukatlar, çıkışta polislerin bayram mesajını iletti ve son durumlarına ilişkin bilgi verdi. İslam aleminin bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Avukat Ömer Turanlı, cezaevinde bayram coşkusu ve sevincinin olduğunu söyledi. Turanlı, “Tabi ki bunun içerisinde hüzün de var ama ana unsur hüzün değil; sevinç, kardeşlik, birlik, beraberlik. İçerideki o coşkuyu ben herkesin görmesini isterim, çok güzel bir atmosfer var.” dedi.

Müvekkillerinin İslam aleminin bayramını kutladığını aktaran Turanlı, tutuklu polislerin bayram mesajını okudu. Polisler, avukatları aracılığı ile duyurdukları mesajda şu ifadelere yer verdi: “Rabbim beraatimizi takdir eder, bize bayram. Günahlarımız bağışlanır, bize bayram. Havalandırmada, taş üstünde kılınan bayram namazı. Cezaevinden yükselen tekbir sesleri. Gözyaşlarının taşla buluşması. Garip bir bayram, gariplerin bayramı. Hüzünlü yalnızlık. Ne eli öpülesi bir baba ne anne ne eş ne çoluk çocuk. Dedim ya garip bir yalnızlık. Gariplerin bayramı, Silivri’de hüzün. Garipleri yalnız bırakmayan Rabbim. Hücreler gül kokusu, hücreler coşkun. Gariplerin ‘Efendisi’, Efendiye yolcu kimsesizler. Kimsesizlerin sesi. Hücrelerde sahiplenilen kimsesizler. Silivri’den hayırlı bayramlar.”

Gazeteci Mehmet Baransu’nun avukatı Selami Kurt ise 22 Temmuz'da sahur operasyonuyla başlayan bir süreç yaşandığını ve üzerinden neredeyse bir yılı geçtiğini hatırlattı. Avukat Kurt, Mehmet Baransu’nun adına bayram mesajını paylaştı. Kurt, “Bayram tebriğini bütün milletimize duyurmak istiyorum. O da bütün milletimizin bayramını tebrik ediyor. Mehmet Bey'in ayrılırken son söylediği sözle sözlerimi tamamlayım: Cümle günah affola/ Bayram o bayram olur.” diye konuştu.

Avukat Osman Ertürk de tutuklu olan müvekkillerinde ayrı bir atmosfer, ayrı bir hava olduğunu belirtti. Ertürk şöyle konuştu: “Yani bayram sebebiyle değil, başka günler geldiğimizde bunu açık bir şekilde görmek mümkün. Ciddi bir kalp huzuru, kalp ferahlığı var. Tabi hırsıza, arsıza, darbeciye; işte bu memlekete zararı dokunanlara yapmış oldukları, hukuk içerisindeki operasyonlar sebebiyle buradalar. Çok insan Yusuf tabiri kullanılıyor. Yusuf, tabi Hazreti Yusuf. Hazreti Yusuf bir peygamber ve haksız bir şekilde tutsak edilen hapse atılan bir insan. Onun gibi buradaki insanlar da haksız bir şekilde içeride tutuluyor. Haklarında serbest bırakma kararı olduğu halde içerideler, mağdurlar. Biz bir avukat, tabi ben kendi adıma konuşayım, ben mesleki görevimi yapıyorum ama benim buraya o insanların mağduriyetini bir şekilde giderme adına o insanların ailelerinin hissiyatlarını da paylaşma adına beni buraya bir güç itiyor. Böylece bu insanların yaşadıklarını da görüyorum. Bu açıdan buraya gelirken, bayram günü onlarla paylaştığımız ayrı bir 22 Temmuz'da yaşadık. Çok farklı bir bayram oluyor.”