Araştırmacı Yazar İsmail Yağcı, Kahramanmaraş E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan tutuklu ve hükümlülere yönelik "Kutsal Emanetler" konulu konferans verdi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın organizesinde gerçekleşen konferansta, cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlülerde milli ve manevi değerlerin artırılması amaçlanırken, kutsal emanetlerin önemi anlatıldı. Konferansta konuşan Araştırmacı Yazar İsmail Yağcı, Topkapı Sarayı'nda 865 kutsal emanetin bulunduğunu belirterek, gerek Osmanlı'nın gerekse Türkiye Cumhuriyeti'nin bu eserlere büyük önem verdiğini belirtti.

Tutuklu ve hükümlülerin yeniden topluma kazandırılması açısından bu konferansların büyük önem taşıdığını dile getiren Yağcı, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar birçok öğrenci yurdunda, üniversite amfilerinde konferanslar verdik. Bundan da çok memnun kalıyorum. Bir defa gençlerle birlikte olmak beni enerjik tutuyor. Ama cezaevlerindeki bu konferanslar serisinin başlatılması çok daha önemli. Adalet Bakanlığı'nın, başsavcılıkların ve cezaevi müdürlüklerinin bu konudaki teşvikleri de çok önemli. Bugün de burada kardeşlerimize, ecdadımızla alakalı, Osmanlı tarihiyle alakalı, mukaddes emanetleri de içine alan bir konferans verdik. Hakikaten de canla başla dinlediler. Onlar böyle iştiyakla dinledikçe benim de şevkim arttı. Çok memnunum, böyle etkinliklerin de devam etmesi taraftarıyım. Çünkü buradaki kardeşlerimiz, bu tür etkinliklerle günlerini daha rahat geçiriyorlar. Daha ferah bir hayatları oluyor. Tabi bir hükümlünün dört duvar arasındaki yaşadığı psikolojik sıkıntıları ne kadar hafifletirsek bu kardeşlerimizi o kadar aramıza kazanırız. Ben bu inançtayım. Onun için de kalktım geldim."

Mahkumların, konuya ilişkin sorularını da cevaplandıran Yağcı, bir an önce özgürlüklerine kavuşarak bu emanetleri yerinde görmeleri temennisinde bulundu.

Konferansın anısına Cezaevi Müdürü İsmail Dal tarafından, Yağcı ve emeği geçenlere teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi.