17/25 Aralık büyük yolsuzluk soruşturmasında görev alan polisler tutuklu bulundukları cezaevinde aileleri ile görüştü. Ziyaretin ardından açıklama yapan polislerin eşleri, sürgün edilseler bile görevlerini yapabilmeleri için yine destek vereceklerini söyledi.

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan polisler açık görüş gününde bugün aileleri ile biraya geldi. Sahur operasyonunda tutuklanan Komiser Erkan Palas’ın eşi Ayşe Palas, “Sürgün edileceğini bilsek bile yine onların görevlerini yapabilmeleri için elimizde gelen desteği vereceğiz.” dedi. Bugün ilk açık görüşleri yaptıklarını söyleyen eski Organize Şube'nin Emniyet Amiri Said Gök’ün eşi Hatice Gök ise eşini hiç çıkmayacakmış gibi tevekkül sahibi olduğunu ve yarına da çıkacakmış gibi ümitle baktıklarını söyledi.

Erkan Palas’ın eşi Ayşe Palas tutuklu eşlerinin, haksızlık ve hukuksuzlukların ve karanlıkların bu kadar arttığı bir dönemde güzel sonun çok yakın olduğunu düşündüklerini söyledi. Ayşe Palas, “Bizi tek teselli eden şey, tarihimizde de vatan ve milletini çok seven, ailesini eşini çocuğunu düşünmeden fedakarane çalışan insanların tarihimiz boyunca hep başlarına böyle olaylar gelmiş, kimsenin tahakkümünden baskısından korkmayan bu insanlar, sadece milletinin daimi bekası ve huzurunu düşünen insanlar, gerektiğinde haksız ve hukuksuz bir şekilde hapishane ve zindanlara atılmışlar. Eşlerimiz de onların yolunda gitti. Doğru olanların yolunda gitti. 300 gündür içerdeler ama huzurla yastığa başlarını koyabilmenin rahatlığı var.” diye konuştu.

Eşlerinin yaptıklarından zerre kadar bir endişelerinin olmadığını dile getiren Palas, “Eşim bir gün tahliye olup tekrar hapishaneye atılacağını, oradan oraya sürgün edileceğini bile bilsek, yine onların görevlerini yapabilmeleri için elimizde gelen desteği vereceğiz.” dedi.

‘HAK DAVANIN MAĞDURU OLMAK ŞEREF’

Bugün ilk açık görüşleri yaptıklarını söyleyen Said Gök’ün eşi Hatice Gök ise eşini hiç çıkmayacakmış gibi tevekkül sahibi olduğunu ve yarına da çıkacakmış gibi ümitle baktıklarını söyledi. Hatice Gök, eşinin hak davanın mağdurları olarak Silivri’de bulunmanın kendileri için şeref olduğunu dediğini kaydetti. Eşinin ülkesi ve milletinin bekası için her türlü meşakkate katlanmaya hazır olduğunu dile getiren Hatice Gök, “Eşlerimiz, ‘Geleceğine inandığımız güzel günler hatırına, bizim burada yatmamız gerekiyorsa burada yatarız, çocuklarımızdan ayrı kalmamız gerekiyorsa, bunu da bir grev telakki ederiz’ düşüncesinde.” diye konuştu.

Hatice Gök, “Ülkenin daha güzel günler görmesi için demokrasi adına özgürlük adına hak hukuk adalet adına hukukun üstünlüğü adına inşallah bunlar gerçekte birer bedel olur, ve güzel günler gelir." ifadelerini kullandı.

Ziyarete gelen Said Gök’ün kayınvalidesi Havva Pamuk da 15 yıllık damadının çalmayan çırpmayan dürüst bir insan olduğunu söyledi.

Çok sayıda polisin tutuklanmasına çok üzüldüğünü söyleyen tutuklu polis Said Gök’ün oğlu Salih Gök ise “Ben kahraman bir babanın çocuğuyum, o yüzden çok gurur duyuyorum.” dedi.