Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan, Yüreğir ilçesine bağlı Doğankent 33 Nolu Aile Sağlığı İstasyonunda 15 metre karelik alanın muayene, müdahale, pansuman, hasta kabul ve bekleme yeri olarak kullanıldığını söyledi.

İstasyonda bir doktor, bir ebe, bir hemşire ve bir sağlık memurunun aynı odayı paylaştığını tespit ettiklerini bildiren Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, bu istasyonun sağlık hizmeti veremeyeceğini vurguladı. Hekimler ve sağlık çalışanlarına tuvaletin bile olmadığı, bekleme salonu yokluğu nedeniyle hastaların direkt olarak muayene odasına alındığı bir yerde görev yaptırılamayacağını ifade eden Mungan, konunun acilen çözüme kavuşturulması gerektiğini, yaptıkları tespitlerin bir tutanağı ve fotoğraflar eşliğinde Adana Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Çağlar Çatak’a sundu.

Mungan, Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Hakan Şen, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ömer Eşki, ATO AHK Başkanı Dr. D. Yaşar Ulutaş ve oda hukuk danışmanı Avukat Ebru Atıcı Sevindik ile birlikte Doğankent beldesi Kışla Mahallesi’nde yer alan, Halk Sağlığı Müdürlüğü Cumhuriyet Toplum Sağlığı Merkezi Doğankent Ek Hizmet Biriminde (33 Nolu ASH İstasyonu) incelemede bulundu. Hazırladıkları tespit tutanağını Halk Sağlığı Müdürü Kadir Çağlar Çatak’a veren Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, “33 Nolu birimin etrafında üzeri jiletli telle donatılmış yüksek duvarlar bulunuyor. Giriş kapı genişliği 90 santimetreden az olduğundan sedye ve tekerlekli sandalye girişine müsait değil. Girişte rampa yok. Binanın hemen yanında faal durumda bir benzin istasyonu ve ayrıca bir de baz istasyonu var. Resusitasyon odası, acil cerrahi odası, sterilizatör, acil cerrahi steril tıbbi malzeme, hasta takip ve gözlem odası, hasta bekleme odaları, personel giyinme ve dinlenme odaları, yemek odaları ve hatta el yıkamak için lavabo ile personel için tuvalet dahi yok. Güvenlik ve bilgi işlem elamanları yok. Trafik kazaları, suda boğulma, akrep ve yılan sokması vakaları gibi sonucu oluşabilecek anaflaktik şoklar açısından yeterli donanımın bulunmadığı gibi hasta mahremiyeti de sağlanamamaktadır.” dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Çatak, 33 Nolu ASH İstasyonunda kendisinin de incelemede bulunduğunu ve sorunun çözümü için hemen çalışmalara başlayacağı sözünü verdi.