Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde TÜYAP ile Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğinde düzenlenecek olan 'Karadeniz Kitap Fuarı', 150 yayınevi ve yaklaşık 500 yazarı, kitapseverlerle buluşturacak.

Fuar öncesi Anemon Otel'de gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TÜYAP A.Ş. Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu ve Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal Zeynioğlu katıldı.

Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, burada yaptığı konuşmada, Samsun'da yazar ve yayınevi katılımı anlamında ilk kez böylesine büyük bir kitap fuarının yapılacağını belirterek, şunları kaydetti: "İlk günkü katılım sayısı bizim için çok önemli bu anlamda Samsun'daki ilk fuarda bir şanssızlık yaşıyoruz. Bu konuda bizi düşündürüyor. Çünkü fuarın açılacağı gün Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Samsun’a geliyor. Dolayısı ile bu ilk gün fuarda beklenen katılımın sağlanmasını sekteye uğratacaktır maalesef. Çünkü insanlar onu dinlemeye gidecek. Protokolün tamamı sabah saatlerinden itibaren Cumhurbaşkanını karşılamak ve ağırlamaya zamanını verecek. Bizler bu basın toplantısıyla gerçek kitapseverlere ulaşmak istiyoruz ki fuarın ilk günü beklentilerimizin çok altında olmasın.”

Girişlerin ücretsiz olduğu ifade eden Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise, "Karadeniz Kitap Fuarı 2015 18-23 Mayıs 2015 tarihlerinde 10.00 – 20.30 saatlerinde, kapanış günü olan 24 Mayıs 2015 tarihinde ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Fuara her gün 1 saat ara ile Cumhuriyet Meydanı’ndan ücretsiz servisler ulaşımı sağlayacak." diye konuştu.