TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile hazırlanan 'Karadeniz Kitap Fuarı 2015' Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde okuyuculara kapılarını açtı.

Belediye'ye ait otobüsler ile fuarı ziyarete gelen öğrenciler, özellikle sınava hazırlık standlarına yoğun ilgi gösterdi.

Sürat Zambak Yayınları Karadeniz Bölge Müdürü Köksal Aydın, yaptığı açıklamada, Karadeniz Bölgesi'nde 150'ye yakın yayın evinin katıldığı ilk kitap fuarı olma özelliğine sahip olan TÜYAP Karadeniz Kitap Fuarı'na büyük bir önem verdiklerini söyledi. Aydın, şu ifadeleri kullandı: "Yayınevi olarak Samsun başta olmak üzere Karadeniz Bölgesi'nin eğitimine katkıda bulunma adına fuara gelen öğrenci, öğretmen ve velilere hizmet sunma adına buraya özellikle katılmak istedik. Bugün bu fuarda Zambak, Coşku, Anafen, Zirve, Körfez, Fem, Güvender gibi 7'si sınavlara hazırlık ve yardımcı kaynaklar, birde PAL eğitici ve öğretici oyuncak standımızla toplamda 8 markamızla yer aldık. Bu fuara özel yüzde 20'den başlayıp yüzde 40'a kadar ulaşan özel indirimler ile tüm eserlerimizi halkımızın beğenisine sunduk."

Girişlerin ücretsiz olduğu ve 24 Mayıs Pazar akşamı sona erecek olan fuarda TÜYAP tarafından 50 etkinlik gerçekleştirilecek. Söz konusu etkinliklerin yanı sıra 500'e yakın yazar okuyucularla imza günleri programında bir araya gelecek.