Tüysüz Belediyesi, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye İl Temsilciliği iş birliğince çalışma sonucunda Organize Sanayi Bölgesi'nin daha önceden belirlenen noktalarına sokak hayvanları için suluklar konuldu.

Osmaniye’de sıcaklıkların ülke ortalamasının üstünde seyrettiğini belirten HAYTAP Osmaniye İl Temsilcisi Bünyamin Akın, “Osmaniye’de yaz aylarında sıcaklık 50-60 dereceleri bulmaktadır. Sokak hayvanlarının yazın sıcaklıklarında hayatlarını devam ettirmesi için mutlak surette suya ihtiyaç duymaktadır. HAYTAP olarak sokak hayvanlarının su ihtiyaçlarını karşılamak için 'Onlar İçin Bir Kap Su' bir proje yaptık. Projemize destek olduğundan dolayı Tüysüz Beldesi Belediye Başkanı Veli Fidan ve Osmaniye Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'ne teşekkür ederiz.” dedi.

HAYTAP il temsilcisinin projeyi anlattığında canlıların hayat hakkının kutsal saydıkları için kabul ettiğini vurgulayan Tüysüz Belediye Başkanı Veli Fidan, “Proje bize anlatıldığında sokak hayvanların yaz sıcaklarında sıkıntılarının giderilmesine yardımcı olmak için kabul ettik. Belediye olarak Bizler canlıların doğal hakkı olan suya ulaşma imkânını sağladığımız için mutluyuz. Belediye olarak projemize katkılarından dolayı Osmaniye Organize Sanayi Bölge Müdürü Hasan Sezer’ e teşekkür ederim.” diye konuştu.

Proje teklifi geldiğinde düşünmeden olumlu baktıklarını belirten Osmaniye Organize Sanayi Bölge Müdürü Hasan Sezer, “Sıcak ayarındacanlıların suya ulaşımını sağlayacak prejeye yönetim kurulumuz hemen onay verdi. Bizde bu projenin içinde yer aldığımız için mutluyuz. Bizim böyle bir güzel projede olamaza vesile oldukları için Belediye Başkanımız Veli Fidan’a ve HAYTAP İl Temsilcisine teşekkür ederim” diyerek, projenin sokak hayvanları içim önemli bir proje olduğunu ifade etti.