Konya merkezli işadamları ve emniyet mensuplarına yönelik yapılan operasyonda, hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarılan Konya İl Eski Emniyet Müdürü Salih Tuzcu'nun avukatı Erhan Şahin, yakalama kararının hukuksuz olduğunu söyledi. Avukat Şahin, dosyaya bakan savcılıktan daha önce bilgi talep ettiklerini ve bu talebe savcığın "Salih Tuzcu, İl Emniyet Müdürü vasfı taşıdığı için dosyası HSYK'ya gönderildi." şeklinde cevap verdiğini dile getirdi. Avukat Şahin, aynı savcılığın bu kez aynı dosyayla ilgili Salih Tuzcu hakkında yakalama kararı çıkarmasının hukuksuz ve çelişkili olduğunu vurguladı.

Konya merkezli, Okyanus Şirketler Grubuna 2008 yılında operasyon yapıldığında dönemin İl Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Salih Tuzcu hakkında, gözaltı kararı çıkarıldığı ortaya çıktı. Tuzcu'nun avukatı Erhan Şahin, gözaltı kararının hukuksuz olduğunu belirterek karara itiraz ettiklerini söyledi. Avukat Şahin şu açıklamayı yaptı: "Konya'da yürütülen bu soruşturma kapsamında, Konya İl Eski Emniyet Müdürü Salih Tuzcu ile ilgili daha önce 'Bizimle ilgili nasıl bir iddia var, dosyanın mahiyeti nedir' diye savcılıktan dosyanın fotokopisini istemiştik. Biz bu kapsamda kendi suçsuzluğumuzu, masumiyetimizin ispatına yarayacak delillerin ispatı için de dosyanın fotokopisini talep ettik. Savcılık 'Sizin dosyanız ayrıldı, sizin soruşturmasınızı HSYK yürütecek' şeklinde bize yazılı cevap vermişti. Çünkü, İl Emniyet Müdürü vasfında olduğu için yargılanması, hakimlerin yargılanma usulüne tabi. Savcılık, bu nedenle, bizim bilgi taleplerimizi doğrudan HSYK'ya gönderdi. Ancak aynı savcılık, bu kez aynı dosyayla ilgili Salih Tuzcu müdürümüz hakkında yakalama kararı çıkardı. Savcılığın verdiği yakalama kararı bu nedenle hukuksuz. Savcılık, dosyayı HSYK'ya göndermesine rağmen dün yakalama kararı çıkardı. Eğer bu kasti yapıldıysa, ayrıca görev suçu. Biz aylardır, HSYK'dan bir tebligat gelecek ve biz de savunmamızı yapacağız diye bekliyoruz."

İTİRAZ KABUL EDİLMEZSE TESLİM OLUR

Avukat Şahin, usulsüzlük hakkında savcılığın ısrar etmesi üzerine müvekkili Salih Tuzcu'nun gelip teslim olacağını ifade ederek şunları kaydetti: "Salih Tuzcu, saygın bir insan. İfade için çağırıldığında mutlaka icabet eder. Fakat, dünkü operasyon kapsamında yakalama kararının olduğunu öğrendik. Biz hakkında yakalama kararının çıkarılmasının usulsüz ve hukuka aykırı olduğu yönünde savcılığa itirazda bulunduk. Savcılığın, dosya çok kalabalık olduğu için bu hususu atladığı noktasında hüsn-ü zanda bulunmak istiyoruz. Bu nedenle dosyanın Sulh Ceza'ya gönderilmesini istedik. Eğer bu usulsüzlükte ısrar ederlerse Salih Tuzcu müdürümüz gelip teslim olacak. Herhangi bir gizlenme veya saklanma durumu söz konusu değil. Diğer müdürler gibi Salih müdürümüz de teslim olacaktır."